Film i TVIzdvojeno

Mladi poljoprivrednik Marinko: “Volio bih da se mladi ljude vrate seoskom načinu života”

VEČERA ZA 5 NA SELU

Marinko Vukobratović ima 32 godine i živi u malom ličkom selu Grabušić. Po zanimanju je turistički vodič, a trenutačno se bavi eko turizmom na svom imanju i ostalim kandidatima u ‘Večeri za 5 na selu’ jedva čeka poslužiti neke od vlastitih proizvoda.


U selu Grabušić imam obiteljsko nasljeđe, ali rođen sam i odrastao u Korenici. Oženjen sam, imam kćerkicu od dvije i pol godine i sina od tri mjeseca“, kaže Marinko koji nijednom nije požalio što se iz grada preselio u selo. „Volim životinje cijeli svoj život tako da sad imam ovce, krave, planiramo i konje, pse, mačke… Krave imamo od prošle godine, gajimo veliku ljubav prema sirevima tako da se sve ozbiljnije upuštamo i u to. A i sve se više traži kvalitetan domaći kravlji sir. Također imamo pčele, to je isto obiteljska tradicija, pravimo med i imamo ekološki certifikat za sve naše proizvode. Ne proizvodimo puno toga, ali imamo za svoje potrebe i potrebe naših stalnih mušterija i prijatelja“, rekao je Marinko te otkrio kako izgleda njegova svakodnevica.

„U telefonu ne znam gdje mi je alarm, nisam ga već dulje navio – nema potrebe, dižem se kad ja hoću, tj. kad me sunce i životinje probude. Ipak, uvijek imamo vremena za odmor, ali zna se kada se svi poslovi moraju obavljati; od košnje trave, pripreme sijena za zimu, drva, čišćenje snijega i tako se to kroz cijelu godinu vrti u krug. Većinu poslova radim sam, ali naravno, uz veliku podršku moje obitelji. Pomažu mi i oni tako da ne mogu reći da sam sam, a i djeca su mi veliki motiv da nastavim dalje.“

Ambiciozni poljoprivrednik kaže kako mu je teško sam sebe opisivati pa iskreno kaže: „Više razmišljam o ovim životinjama nego o sebi, ali mogu reći da sam brižan, no s druge strane, ponekad i zaboravan i temperamentan jer ipak kada nešto ne krene i ne može ići kako treba, znam promijeniti narav.“ Uz sav posao, Marinko jako voli i kuhati, a zašto se prijavio u ‘Večeru za 5 na selu’, kaže: „Prijavio sam se čisto iz nekog cilja da prezentiram i selo i ovaj način života te da potaknem mlade ljude da se vrate ovakvom načinu života.“

Kako će se Marinkovi proizvodi svidjeti ostalim kandidatima – ne propustite pogledati od 20.15 sati na RTL-u u novoj epizodi ‘Večere za 5 na selu’.

 

 Čuo si za metaverzum i virtualnu stvarnost, ali ne znaš o čemu se radi? Sve o tim temama možeš pročitati na ovom linku.

Voliš Plitvice ali ne možeš doći u razgledavanje? Informiraj se o turističkim temama klikom ovdje.

 

Komentari

Komentara


Izvor: RTL | Foto: RTL

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close