SportIzdvojeno

Kuglačice ŽKK Plitvice ušle u 1. ligu, pobjedu posvetile preminulom treneru Josipu

Proteklog vikenda kuglačice ŽKK Plitvice su se borile za ulazak u 1. HKL i izvojevale pravo nastupa u najvišem rangu natjecanja.


Velikim slavljem je završila nikada neobičnija sezona, točnije jedva polusezona, jer odigrano je samo sedam kola. ŽKK Plitvice su u sezoni 2020./2021. osvojile srebro iza KK Karlovac, ali odlukom HKS-a dobivaju mogućnost doigravanja za 1. HKL.

Ekipe Plitvica i Karlovca su se srele i 21.11.2020. u Karlovcu kada je slavio domaćin i zahvaljujući toj pobjedi i zasjeo na prvo mjesto na tablici. Ali od tada nije odigrana niti jedna utakmica, a igračice su bile bez treninga na kuglani šest mjeseci te se treniralo svega mjesec dana prije utakmica doigravanja. A sada, igraju se dvije utakmice u tri dana, nitko nije siguran u svoju formu, a ulog je velik.

Prvi sraz dvaju ekipa bio je na rasporedu u petak, 25.06.2021. od 18:00 sati na Plitvičkim Jezerima. Igračice ŽKK Plitvica su iskoristile domaći teren te pobijedile rezultatom 7:1 (3215:3022 srušenih čunjeva) i 18:6 setova. Utakmica u kojoj su ŽKK Plitvice odigrale odličnu partiju, napravile veliku prednost pred gostovanje u Karlovcu. Stvorena je prilika kakva se ne ispušta, u 1. ligu ŽKK Plitvice mogu i s porazom u drugoj utakmici ukoliko osvoje samo 2 poena ili 1 poen i više od 6 setova.

Uzvratna utakmica se odigrala u nedjelju, 27.06.2021. od 14:00 sati u Karlovcu. Prvi blok igračica ŽKK Plitvica (Gordana Gračan i Ana Rapo) nije došao do željenih poena te su Karlovčanke povele s 2:0. U drugom bloku igračica za ŽKK Plitvice igraju Dijana Mlinarić i Ines Kolar te pobjedama nad svojim protivnicama osiguravaju dva potrebna poena. Postaje jasno da bez obzira na ishod utakmice, nove prvoligašice su kuglačice ŽKK Plitvica. ŽKK Plitvice počinju sa slavljem, a u trećem bloku u igru ulaze Tanja Galac i Maria Gračan, rasterećene i sa suzama radosnicama u očima. Utakmica završava Pirovom pobjedom Karlovca (5:3, sa samo 10 čunjeva više 3155:3145).

Ovo je prekrasan kraj sezone u kojoj su ŽKK Plitvice doživjele najteži udarac u svom postojanju. Krajem 2020. godine preminuo je Josip Bićanić, trener ŽKK Plitvica. ŽKK Plitvice ovaj uspjeh posvećuju svom voljenom treneru. Treneru s kojim su zajedno skovale planove za ulazak u 1. ligu i za kojega djevojke ističu da ih je učinio ekipom kakva su danas.

Dio si dobrog društva na Lika Clubu, a htio bi kupiti i zanimljive proizvode? Posteri, majice, suveniri, magazini, hrana i kozmetika – u novoj ličkoj web trgovini koja ima preko 300 atraktivnih artikala! Otvori ju na linku PLITVICE SHOP i nešto iz bogatog asortimana naruči na svoju kućnu adresu. Dobrodošao!

 

Komentari

Komentara


Izvor / Foto: ŽKK Plitvice

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close