SportGrad ZagrebScena

Kravat pukovnija poziva – vežite navijački šal kao kravatu!

Ususret sučeljavanju nogometne reprezentacije Hrvatske i Francuske u završnici svjetskoga nogometnog prvenstva i vojnici Kravat pukovnije javno bodre naše Vatrene!


Članovi  ove znamenite vojne povijesne postrojbe koja svojim programom aktualizira povijesne početke kravate, jedinstvenog hrvatskog doprinosa svjetskoj kulturnoj baštini, snimili su prigodan video „Čemu služi navijački šal“!

U video uratku na originalan način pozdravljaju naše vitezove finala i pozivaju sve navijače da svoj nacionalni ponos i podršku Hrvatskoj nogometnoj reprezentaciji širom Hrvatske ali i cijeloga svijeta, iskažu vezanjem navijačkog šala kao kravate.

Učinila je to višestruko već i Predsjednica Republike Hrvatske Kolinda Grabar-Kitarović, vežući navijački šal kao leptir kravatu.

A iščekivani susret nije prvi sraz Hrvata i Francuza u povijesti, upućuju iz Kravat pukovnije i ustanove Academia Cravatica, podsjećajući ponosno na povijesne početke kravate u 17. stoljeću kada je ovaj hrvatski, a svjetski odjevni predmet ušao na velika vrata, prvo na francuski dvor, a potom osvojio svijet, ne samo kao odjevni predmet, već i kao simbol ljudske vertikale i dostojanstva.

„I u predstojećem finalu, budimo dostojni kravate!“ poruka je koja se stoga i posebno može izdvojiti iz video uratka „Čemu služi navijački šal“,  u kojem Kravat pukovnija također poziva naviječe da budu gospoda. Uz ove poruke, vide sadrži i kratki tutorial kako vezati navijački šal.

 

 

Želiš se uključiti u našu zajednicu i svakodnevno primati poruke s terena te se družiti s Ličankama i Ličanima? Ili si naš/a iz Ličko-senjske, pa odmah postaješ dio dobrog društva? :) Uključi se u Viber zajednicu klikom na linku Lika Club | Najčitanije 🔥

 

Komentari

Komentara


Foto: PR

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close