VijestiScena

Klapa Kaše predstavlja “Marčelinu”

Višestruko nagrađivana klapa Kaše nastavlja niz uspješnih singlova objavom “Marčeline”, najavne pjesme novog studijskog izdanja “Tezoro”.


Autorstvo glazbe i teksta potpisuje Vicko Dragojević, dok su aranžman radili Eduard Botrić i Vicko Dragojević. “Marčelina”, kao i ostale skladbe s novog studijskog albuma, nose duh davnog pjeva dubrovačkih gospara, pažljivo osluškujući glazbeno bilo svoga kraja.

Klapa dobiva ime po lukobranu Kaše koji se nalazi ispred stare gradske luke, a simbolizira klapu kao lukobran višeglasnog pjevanja dubrovačkog kraja. Klapa Kaše nastupila je na brojnim festivalima diljem Hrvatske i inozemstva gdje redovito osvaja odličja od kojih je dovoljno istaknuti dvije pobjede na najprestižnijem klapskom festivalu u Omišu, 2012. i 2014. godine. Osim nastupa na brojnim festivalima, klapa je krenula s vlastitim koncertnim programom “Tragom Republike” u kojemu je reanimirala i okupila 16 izvornih pjesama dubrovačkog kraja, te uz pomoć ljeričara, zdravičara, glumaca i plesača prikazuju glazbeni odraz dubrovačke glazbene povjesti. Klapa Kaše je tijekom 2013. godine objavila prvi nosač zvuka “Rego”, a već 2014. godine i drugi album “Tragom Republike”.

Marčelina je najavni singl našega trećeg albuma i sad možemo s ponosom reći: konačno je tu! Priča započeta s “Petrunjelom” tako će se završiti s “Marčelinom”, u malo drugačijem zvuku i ambijentu od onoga na što smo naviknuli publiku. Spot je sniman na raznim lokacijama unutar Grada, unutar zidina, tako da spot kao i čitavi album nosi tu neku dubrovačku notu. – rekao je Vicko Dragojević.

Želiš se uključiti u našu zajednicu i svakodnevno primati poruke s terena te se družiti s Ličankama i Ličanima? Ili si naš/a iz Ličko-senjske, pa odmah postaješ dio dobrog društva? :) Uključi se u Viber zajednicu klikom na linku Lika Club | Najčitanije 🔥

 

Komentari

Komentara


Foto: PR

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close