Događanja

Jinxi dolaze na manifestaciju San Sustipanske Noći

Baš kao i prethodna tri ljeta u Splitu, početak srpnja rezerviran je za glazbeno uživanje pod zvijezdama, manifestaciju San Sustipanske Noći koji je publika prigrlila srcu kao nešto posebno, što zbog same lokacije, što zbog glazbenog repertoara i đira koji garantira kvalitetan izlazak.



Nakon Massima, Josipe Lisac, Rade Šerbedžije, Urbana, Stefanovskog, Tadića, Rundeka i njegovog Trija, organizatori najavljuju četvrto “sneno” izdanje – dvije izuzetne večeri od kojih je prva najavljena za 2. srpnja kada na Sustipan stižu Jinxi!

A njih ne treba posebno predstavljati. Jinxi su svoju karijeru započeli pod imenom High Jinx, koncertom u zagrebačkom Saloonu u proljeće 1994. Osnovne poluge benda od samog su početka bili gitarist, autor i povremeni pjevač Gordan Muratović, umjetničkim imenom Coco Mosquito i pjevačica Jadranka Bastajić – Yaya. Do gubljenja prefiksa High u imenu tijekom 1995., Jinxi su stekli zavidnu reputaciju energičnim nastupima u kojima su kombinirali autorski materijal na engleskom i obrade funk i pop klasika.

Uz povremene pauze bend brojnim koncertima i izdanim albumima gradi fascinantnu karijeru i niže velik broj hitova kakvih je u povijesti domaće scene bilo vrlo malo.

Tijekom 2014. grupa Jinx održala je seriju koncerata u regiji povodom 20 godina na sceni. U sjećanju su osobito ostali upamćeni nastupi u Ljubljani, Beogradu te pred 5000 ljudi na zagrebačkom Tuškancu. Kraj godine obilježio je i njihov prvi dolazak na manifestaciju Pozitivan koncert gdje su bili headlineri prvog dana.

Coki, Yaya i ekipa poručuju da će Jinx u Splitu odsvirati poseban set koji će uključivati unplugged dio, kao i neke pjesme iz repertoara benda koje nisu izvođene u Splitu više od deset godina.

Bend trenutno radi na novim pjesmama. To uključuje snimanje dijela instrumenata, skladanje, vježbanje i drugo, a moguće je da u Splitu izvedu i pokoju novu stvar.
U svakom slučaju, sustipansku ljetnu večer ispunit će set lista Jinxa sastavljena od pjesama sa svih albuma – uključujući i onog prvog koji je na engleskom pa sve do “Diksilenda”.

Uz odličnu glazbenu kulisu bit će tu i popratnih sadržaja uz DJ-eve, picnic garden na dekicama, Moonlight slooshaonu – ples na travi, ukratko – dva dana čistog hedonizma pod zvijezdama!

Sve informacije možete pronaći ovdje.


Tekat: index


 

Komentari

Komentara

Povezane objave

Oznake
Back to top button
Close