Događanja

Izašao novi trailer za šestu sezonu Igre Prijestolja

Vidjeli smo postere, teasere i TV spotove, slušali sve teorije i tračeve te stvarali svoje vlastite priče o tome što nas čeka u šestoj sezoni. Prvi pravi trailer nas je sve stavio na mjesto!


Svega je nešto više od mjesec dana (24. travnja) ostalo do početka prikazivanja šeste sezone Game of Thronesa, a mi smo, unatoč teaserima, posterima i zanimljivim glasinama, i dalje u popriličnom mraku oko toga što možemo očekivati u novih 10 epizoda jedne od najpopularnijih serija 21. stoljeća. Sudeći po onome što smo do sada mogli sakupiti i zaključiti, svi umiru, nitko ne umire, svi imaju nekakve moći i svi su samo obični ljudi, a onaj kotač vladara se i dalje okreće te nema namjeru stati. Drugim riječima, HBO nas je proteklih mjeseci pošteno draškao najavama, ne davši nam zapravo ništa iole konkretno. Ajde, možda nakon prvog pravog službenog trailera neke stvari ipak budu malo jasnije.

Iako još uvijek vidimo samo obrise predmeta, barem više nismo u totalnom mraku. Sasvim je jasno kako Jon Snow (Kit Harrington) nikako nije završena priča (dobro, nije baš sasvim jasno, ali ne bi ga ovako teasali da je stvarno gotov), a ekipa na Zidu nije niti blizu rješenja problema White Walkera. Tu se u priču nakon sezone odsustva vraća sada već gotovo odrasli Bran Stark (Isaac Hempstead Wright), koji bi vrlo lako mogao biti jedan od glavnih likova u nastavku priče.

https://www.youtube.com/watch?v=CuH3tJPiP-U

Zanimljivo će biti vidjeti koja je sudbina Daenerys (Emilia Clarke), kojoj se ne piše dobro, a to je sasvim jasno po razini zabrinutosti na Jorahovom (Iain Glen) licu. Izgleda da Jaime (Nikolaj Coster-Waldau) i Cersei (Lena Headey) nastavljaju tamo gdje su stali, a najveća su im prijetnja ludi redovnici, koji će se pak naći oči u oči s frankensteinovskim Gregorom (Hafþór Júlíus Björnsson). Melisandre (Carice van Houten) i dalje brije na magiju, Boltoni su i dalje sadisti, a možda jadni Theon (Alfie Allen) napokon dobije par trenutaka sreće! Trebamo li uopće spominjati nabrijane scene akcije, pokolja i pravog ratnog stanja? Uz jezivu obradu Wicked Gamea sve to nekako izgleda još prljavije, a mi moramo priznati… ovaj nas je trailer natjerao da počnemo brojati dane do početka sezone!

 

Izvor: idesh.net | Foto: youtube / io9.gizmodo.com

likaclub icon Čitaj najbolje ličke vijesti. Skini aplikaciju Lika app.
Oznake
Back to top button
Close