Turizam

Idealni gradovi za ljubitelje glazbe

Od elektro zvukova u Berlinu do grunge scene u Seattleu, sljedeće gradove s popisa trebao bi posjetiti svaki istinski zaljubljenik u glazbu


Berlin, Njemačka
Od punka i jake DJ scene, pa sve do klasičnih glazbenika, Berlin je prava pravcata glazbena metropola. Četvrt Kreuzberg povijesni je dom berlinske punk scene, a u njemu se nalaze i kultne lokacije poput SO36 glazbenog kluba, koji su nekad sa zadovoljstvom posjećivali Iggy Pop i David Bowie.

Chicago, SAD
Blues, jazz, rock, hip hop, najveći grad države Illinois ima definitivno bogatu glazbenu povijest. Posjetite ‘Metro klub’ i uživajte u zvukovima Smashing Pumpkinsa i Wilca, ili otiđite na Chicago jazz festival i Lollapalooze.

Kopenhagen, Danska
Ovdje u glazbenim događajima možete uživati gotovo svaku večer. Klub Vega je top odredište za velike rock i pop izvođače, a poznati Jazzhug Montmarte domaćin je mnogim jazz programima. Što se festivala tiče, svi željni partijanja trebali bi barem jednom u životu posjetiti Distortion.

Liverpool, Engleska
U slučaju da ste fan Beatlesa, Liverpool je grad u kojem se svakako morate zaustaviti. Uplatite ‘Fab Four Taxi Tour’ koji će vas provozati diljem grada i pokazati gdje su sve Beatlesi ostavili trag, uključujući i domove u kojima su živjeli. Naravno, postoji i festival posvećen njima – Beatleweek.

Los Angeles, SAD
Grad koji je dao Doorse, Tupaca, Gunse i ostale glazbene veličine je must see za sve poklonike glazbe. Whisky a Go Go, Troubadour i Viking Room neka su od mjesta gdje prvo valja otići, a tu je naravno i Grammy muzej.

London, Engleska
Glavni grad Engleske oduvijek je magnet za mnoge producente i najslavnije svjetske glazbenike. Istražite kultna mjesta u Londonu poput 100 Club, mjesta gdje su svirali Mick Jagger, Clash i Sex Pistolsi, ili kao i u LA – u, uzmite Rock’n Roll Walk Tour.

Pročitajte više na punkufer.dnevnik.hr

 Čuo si za metaverzum i virtualnu stvarnost, ali ne znaš o čemu se radi? Sve o tim temama možeš pročitati na ovom linku.

Voliš Plitvice ali ne možeš doći u razgledavanje? Informiraj se o turističkim temama klikom ovdje.

 

Komentari

Komentara

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close