Ličko-senjska županijaEuropa

I Policijska postaja Otočac među 5 obnovljenih objekata

MINISTARSTVO OBNOVILO 5 POLICIJSKIH OBJEKATA

Ministarstvo unutarnjih poslova dovršilo je energetsku obnovu pet od ukupno 25 policijskih objekata, za ovakvu vrstu obnove prijavljenih kroz „Program energetske obnove i korištenja obnovljivih izvora energije u zgradama javnog sektora za razdoblje 2018-2020“, koji se provodi putem Ministarstva graditeljstva i prostornog uređenja u okviru Operativnog programa EU „Konkurentnost i kohezija 2014-2020“.


Ukupna vrijednost svih 25 planiranih obnova je 101.033.711,29 kuna, a ulaganjem u energetska svojstva objekata postiže se ušteda toplinske energije i toplinske zaštite, te se konkretnim ciljem smanjenja potrošnje energije za grijanje od najmanje 50% na godišnjoj razini u odnosu na razdoblje prije obnove, što rezultira ekonomičnijim poslovanjem.

Do sada su završene energetske obnove zgrade policijskih postaja u Daruvaru, Zlatar Bistrici, Požegi, Petrinji te Otočcu.

Energetska obnova zgrade Policijske postaje Otočac provedena je od siječnja 2019. do siječnja 2021. godine.
Ukupna vrijednost projekta sukladno Ugovoru o dodjeli bespovratnih sredstava iznosi 1.649.164,38 kuna, od čega se prihvatljivi troškovi projekta procjenjuju na 1.420.195,63 kuna. Iznos financijske potpore Europske unije iznosi 877.545,47 kuna.

Rezultati projekta su smanjenje toplinske energije za grijanje za 75,72%, smanjenje godišnje potrošnje primarne energije za 65,29% te smanjenje emisije CO2 za 69,59%.

Zgrada Policijske postaje Otočac prije projekta energetske obnove svrstana je u energetski razred G, dok je očekivani energetski razred nakon energetske obnove A; a radovi na energetskoj obnovi u potpunosti su završeni.

Želiš se uključiti u našu zajednicu i svakodnevno primati poruke s terena te se družiti s Ličankama i Ličanima? Ili si naš/a iz Ličko-senjske, pa odmah postaješ dio dobrog društva? :) Uključi se u Viber zajednicu klikom na linku Lika Club | Najčitanije 🔥

 

Komentari

Komentara


Foto: PU ličko-senjska

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close