VijestiTech

Hrvati prikupili više od 100 000 dolara za Micro:bit — STEM revoluciju u školama

Dok se čeka država, građani su se sami pokrenuli. Oni su u manje od 24 sata prikupili potrebnih 60.000 dolara na Indiegogo kampanji kako bi barem 3600 učenika dobilo BBC Micro:bit minijaturna računala.


No, kampanja “Micro:bit — STEM revolucija u hrvatskim školama” koju je pokrenula Croatian Makers inicijativa s Nenadom Bakićem već se približava i drugom cilju, a to je 100.000 dolara. Uspiju li to prikupiti, u projekt će uključiti više od 500 ustanova diljem Hrvatske. U četvrtak oko podne već su premašili 100.000 tako da je moguće da će prikupiti puno veći iznos od onog koji su planirali.

Nakon što je premašen drugi cilj, sljedeća je ljestvica postavljena na 150.000 dolara, kako bi u projekt uključili još veći broj djece.

Nakon što su lani pokrenuli robotičku ligu, novom kampanjom Croatian Makers žele kupiti što veći broj Micro:bit računala. Kreirali su ih BBC, Microsoft i drugi partneri, a radi se o edukativnom i kreativnom alatu koji ima potencijal da inspirira cijelu generaciju mladih jer se može koristiti u STEM predmetima (znanost, tehnologija, inženjerstvo i matematika), ali i u nizu drugih područja. Razni senzori, jednostavan način korištenja i bežično spajanje omogućuju mu da se koristi i u kemiji, ali i u glazbenom i likovnom odgoju te u osnovnim, srednjim školama i na fakultetima. Uz to su i jeftini, jer jedan set uređaja za cijeli razred košta kao jedan laptop.

Više na 24sata.hr

Želiš se uključiti u našu zajednicu i svakodnevno primati poruke s terena te se družiti s Ličankama i Ličanima? Ili si naš/a iz Ličko-senjske, pa odmah postaješ dio dobrog društva? :) Uključi se u Viber zajednicu klikom na linku Lika Club | Najčitanije 🔥

 

Komentari

Komentara


Foto: screenshot

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close