VijestiGrad Zagreb

Grad Zagreb i ovaj mjesec novčano pomaže umirovljenike

Sukladno Odluci o socijalnoj skrbi koju je donijela Gradska skupština Grada Zagreba pravo na novčanu pomoć ostvaruju umirovljenici koji su državljani Republike Hrvatske. Oni su dužni prije isplate podnijeti zahtjev na priznavanje prava na novčanu pomoć te imati prebivalište na području Grada Zagreba najmanje 5 godina neprekidno. Ukupni prihodi moraju biti jednaki ili manji od 1.500,00 kn mjesečno.


Pomoć umirovljenicima koju daje Grad Zagreb za mjesec studeni 2018. isplaćivat će se putem tekućih računa i putem Hrvatske pošte. Korisnicima koji imaju otvorene tekuće račune pomoć je isplaćena u petak 16. studenog. Korisnicima koji novčanu pomoć primaju putem Hrvatske pošte isplaćivat će se od ponedjeljka 19. ovog mjeseca. Umirovljenici koji istu nisu primili na kućnu adresu moći će je podići u poštanskim uredima deset dana od početka isplate.

Radi ostvarivanja prava na novčanu pomoć umirovljenici se razvrstavaju u tri skupine:

  1. skupinaumirovljenici kojima je mirovina ili mirovina i ukupni prihod jednak ili manji od 900,00 kn mjesečno.
  2. skupina – umirovljenici kojima je mirovina ili mirovina i ukupni prihod iznose 900,01 kn do 1.200,00 kn mjesečno.
  3. skupina – umirovljenici kojima mirovina ili mirovina i ukupni prihod iznose 1.200,01 kn do 1.500,00 kn mjesečno.

Umirovljenici 1. skupine ostvaruju pravo na 400,00 kn pomoći mjesečno, umirovljenici 2. skupine na 300,00 kn pomoći mjesečno, a umirovljenici 3. skupine na 200,00 kn pomoći mjesečno. Nakon toga roka nema retrogradne isplate pomoći za navedeni mjesec.

Sve dodatne informacije provjerite OVDJE!

 

 

 

Želiš se uključiti u našu zajednicu i svakodnevno primati poruke s terena te se družiti s Ličankama i Ličanima? Ili si naš/a iz Ličko-senjske, pa odmah postaješ dio dobrog društva? :) Uključi se u Viber zajednicu klikom na linku Lika Club | Najčitanije 🔥

 

Komentari

Komentara


Foto: Službena stranica Grada Zagreba

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close