VijestiDruštvene mreže

GOVOR MRŽNJE Policija istražuje sve koji su dali podršku Bezuku na Facebooku

Policija je pokrenula kriminalističko istraživanje protiv širitelja govora mržnje i onih koji su ohrabrivali čin Danijela Bezuka koji je u ponedjeljak prije samoubojstva hicima iz automatske puške pucao po zgradi Vlade RH i ranio policajca, potvrdilo je u četvrtak Ravnateljstvo policije.


‘U tijeku je kriminalističko istraživanje, ali o konkretnim osobama i njihovom broju ne mogu govoriti”, izjavio je Renato Grgurić, voditelj Službe kibernetičke sigurnosti Ravnateljstva policije.

Govoreći o načinima postupanja policije temeljem upita medija zbog niza nepoželjnih komentara korisnika društvenih mreža objavljenih ispod Bezukove poruke objavljene na Facebooku nakon napada, Grgurić je naglasio da je komunikacija policije s društvenim mrežama zbog nepoželjnog sadržaja na svakodnevnoj bazi.

”Radimo na svim slučajevima koji se odnose na govor mržnje pa čak i potencijalni teroristički sadržaj”, kazao je Grgurić dodajući da nema konkretne statističke podatke o broju takvih sadržaja.

Pojasnio je da većina društvenih medija ima kontakt osobu za suradnju s policijom gdje se u najvećem broju slučajeva taj sadržaj za potrebe kriminalističke istrage najprije ne uklanja, već ga se učini javno nedostupnim.

”Pokazalo se da se nakon objavljivanja govora mržnje vrlo brzo pojavljuju komentari koji predstavljaju novi govor mržnje pa je bitno u što kraćem roku prekinuti verbanu spiralu nasilja koje se može pretočiti i u ulično nasilje” nadodao je Grgurić.

Više na Vijesti.hr

Dio si dobrog društva na Lika Clubu, a htio bi kupiti i zanimljive proizvode? Posteri, majice, suveniri, magazini, hrana i kozmetika – u novoj ličkoj web trgovini koja ima preko 300 atraktivnih artikala! Otvori ju na linku PLITVICE SHOP i nešto iz bogatog asortimana naruči na svoju kućnu adresu. Dobrodošao!

 

Komentari

Komentara

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close