LifestyleScenaTurizam

GAČANSKI TURNIR STARIH SPORTOVA: Gačanska snaga pokazati će svoje mišiće u OTOČCU ove subote

Iz Gacke doline u jesensko doba dolazi novost u organizaciji Turističke zajednice Grada Otočca, Grada Otočca i Gačanskih konopašica i konopaša


Jeste li očekivali tradicionalni povijesni turnir u Gackoj ove jeseni? Ako niste, najavljujemo povijesni Gačanski turnir starih sportova. Natjecanje u povlačenju konopa već je viđeno u brojnim krajevima Hrvatske, ali što se tiče Gacke, Like i Ličko-senjske županije, to se događa nešto rijeđe. Kako tomu ne bi bilo tako, organiziran je ovaj zanimljivi turnir koji će prisjetiti sve građane i turiste onome čemu nas je povijest učila. Bez tehnologije i posebnih energetskih napitaka, čista gačanska snaga koja se gradila domaćom ličkom hranom pokazati će svoje mišiće.

Povlačenje konopa muških i ženskih ekipa, potezanje okljička i „umicanje“ što je prijevod za poznatu narodnu igru „kamena s ramena“, samo je dio sadržaja koji pripremaju Grad Otočac i Turistička zajednica Grada Otočca, u suradnji s domaćim ekipama Gačanskih konopašica i konopaša.

Mjesto i vrijeme događanja je ova subota, 10. listopada na Trgu dr. Franje Tuđmana 2, Otočac,  Paviljon 2 od 16.00 sati.  Na istom mjestu u večernjim satima će se održati i velika zabava na kojoj će nastupiti Tamburaški sastav Mirakul. Medijski pokrovitelji događaja su portal GlasGacke i Radio Otočac.

Dođite na ovaj zanimljivi gačanski turnir i prisjetite se kako je to nekad izgledalo!

Više informacija možete pronaći na Facebook stranici Turističke zajednice Grada Otočca OVDJE i kontakt brojeve: 098/273-441, 095/8532-286.

plakat konopasi gacka


 

*sponzorirano

Želiš se uključiti u našu zajednicu i svakodnevno primati poruke s terena te se družiti s Ličankama i Ličanima? Ili si naš/a iz Ličko-senjske, pa odmah postaješ dio dobrog društva? :) Uključi se u Viber zajednicu klikom na linku Lika Club | Najčitanije 🔥

 

Komentari

Komentara

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close