VijestiGrad ZagrebScena

FOTOGALERIJA Lički vatrogasci ponosno centrom Zagreba! Proslavljena 140. obljetnica vatrogastva

Svečanim postrojavanjem i pokaznom vježbom na glavnom zagrebačkog trgu, hrvatski su vatrogasci još jednom podsjetili građane na važnost koju  imaju za društvo te obilježili 140. obljetnicu djelovanja Hrvatske vatrogasne zajednice (HVZ).

Vatrogasne postrojbe, i profesionalne i dobrovoljne, jedan su od najznačajnijih čimbenika za sigurnost društva, čuvaju nas i uče oprezu, istaknuo je predsjednik Hrvatskog sabora Željko Reiner pred oko 2.000 vatrogasaca iz svih hrvatskih županija, ali i vatrogasnih zajednica iz Slovenije, Austrije, Njemačke, Slovačke…

Reiner je vatrogascima iskazao zahvalnost i poštovanje, podsjetio da u akcijama često ugrožavaju svoje a bi spasili živote drugih.

“Biti u društvu vatrogasaca, znači biti u društvu hrabrih i požrtvovnih ljudi koji već 140 godina zadužuju zajednicu”, poručio je predsjednik Sabora i slavljenicima zaželio sreću i uspjeh u budućim akcijama.

Pohvale vatrogascima izrekao je i Milan Bandić, zagrebački gradonačelnik i izaslanik predsjednice Republike.

Zahvalio im je što su se okupili na Trgu bana Jelačića, “placu svih placeva”, što demonstriraju ljubav, nesebičnost i požrtvovnost. “To je poruka i nama koji se bavimo javnim poslovima”, poručio je Bandić.

Trgom bana Jelačića prodefilirali su i lički vatrogasci. Nekoliko fotografija s događanja snimio je Marjan Prpić, pogledajte!

Želiš se uključiti u našu zajednicu i svakodnevno primati poruke s terena te se družiti s Ličankama i Ličanima? Ili si naš/a iz Ličko-senjske, pa odmah postaješ dio dobrog društva? :) Uključi se u Viber zajednicu klikom na linku Lika Club | Najčitanije 🔥

 

Komentari

Komentara


Izvor: vecernji.hr | Foto: Marjan Prpić

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close