FOTO Započela je 1. opća planinarska škola u Otočcu

Viktorija Rogić

Jučer, 23. travnja u 19,00 sati u dvorani Đačkog doma Fortica, započela je 1. opća planinarska škola u organizaciji Planinarskog društva Gromovača iz Otočca.


Škola traje od 23. travnja do 27. svibnja 2018. godine. Dvadesetak polaznika, koji su ujedno i članovi PD Gromovača, jučer su odslušali svoja prva predavanja.

Goran Bukovac, predsjednik PD Gromovača, održao je predavanja na temu: Povijest planinarstva i planinarska organizacija, a Stipe Piršljin iz HGSS-a održao je predavanja na temu planinarska oprema te priprema za odlazak u planinu. Polaznici će u sljedećih 5 tjedana učiti, između ostaloga, o orijentaciji i zaštiti u prirodi, meteorologiji, speleologiji, kretanju i opasnosti u planinama, ali i osnovama spašavanja. Osim teorijskog dijela polaznici će imati i terensku nastavu gdje će na „licu mjesta“ primjenjivati prikupljeno teorijsko znanje, a predavači su stručne osobe iz raznih grana i područja planinarstva.

Svi prijavitelji na kraju školovanja polažu ispit te na temelju prolaska dobivaju diplomu o položenoj općoj planinarskoj školi.

Svim polaznicima i budućim planinarima sretno učenje i puno uspješnih pohoda!

Pogledajte spektakularan video kanjona rijeke Like!


Foto: Viktorija Rogić

<script>

<script>

Komentari


X
facebook
Kliknite "Like" ako želite pratiti LikaClub.eu na Facebook-u