Sport

FOTO Započela je 1. opća planinarska škola u Otočcu

Jučer, 23. travnja u 19,00 sati u dvorani Đačkog doma Fortica, započela je 1. opća planinarska škola u organizaciji Planinarskog društva Gromovača iz Otočca.


Škola traje od 23. travnja do 27. svibnja 2018. godine. Dvadesetak polaznika, koji su ujedno i članovi PD Gromovača, jučer su odslušali svoja prva predavanja.

Goran Bukovac, predsjednik PD Gromovača, održao je predavanja na temu: Povijest planinarstva i planinarska organizacija, a Stipe Piršljin iz HGSS-a održao je predavanja na temu planinarska oprema te priprema za odlazak u planinu. Polaznici će u sljedećih 5 tjedana učiti, između ostaloga, o orijentaciji i zaštiti u prirodi, meteorologiji, speleologiji, kretanju i opasnosti u planinama, ali i osnovama spašavanja. Osim teorijskog dijela polaznici će imati i terensku nastavu gdje će na „licu mjesta“ primjenjivati prikupljeno teorijsko znanje, a predavači su stručne osobe iz raznih grana i područja planinarstva.

Svi prijavitelji na kraju školovanja polažu ispit te na temelju prolaska dobivaju diplomu o položenoj općoj planinarskoj školi.

Svim polaznicima i budućim planinarima sretno učenje i puno uspješnih pohoda!

Želiš se uključiti u našu zajednicu i svakodnevno primati poruke s terena te se družiti s Ličankama i Ličanima? Ili si naš/a iz Ličko-senjske, pa odmah postaješ dio dobrog društva? :) Uključi se u Viber zajednicu klikom na linku Lika Club | Najčitanije 🔥

 

Komentari

Komentara


Foto: Viktorija Rogić

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close