KulturaIzdvojeno

FOTO U Gospiću blagoslovljeni temelji budućeg samostana sestara iz reda Karmelićanki

U Gospiću su danas blagoslovljeni temelji budućeg samostana klauzurnih sestara reda Blažene Djevice Marije od gore Karmela.


Svetu misu je predvodio apostolski nuncij u Hrvatskoj Giorgio Lingua koji je blagoslovio metalnu kapsulu s poveljom na kojoj su ispisani najvažniji podaci o današnjem događaju. Potom je kapsulu zajedno s gospićko-senjskom biskupom Zdenkom Križićem položio u započete temelje samostana .

Svečanosti su prisustvovali i biskup u miru Mile Bogović, nadbiskup đakovačko-osječki Đuro Franić iz čije biskupije u Gospić dolazi molitvena zajednica sestara Karmelićanki, šibenski biskup Tomislav Rogić, gradonačelnik Grada Gospića Karlo Starčević, župan Ličko-senjske županije Darko Milinović te brojni uzvanici i  svećenici Gospićko-senjske biskupije.

Sestre iz reda Karmelićanki žive po vrlo zahtjevnom redovničkom Pravilu i iz samostana ne izlaze. Cijeli njihov život posvećen je Bogu molitvom i žrtvom za Crkvu i narod, a posebno za one među kojima žive.

Samostan će za naš narod i naš kraj biti znak Božje prisutnosti i njegova blagoslova, te jaka molitvena i duhovna oaza za sve koji traže Boga”, istaknuo je tom prigodom biskup Križić uz zahvale svima koji su pomagali i pomažu izgradnju ovoga objekta.

Samostan se gradi uz rijeku Novčicu, na zemljištu veličine 8.157 m2 koje je darovala obitelj Vukić iz Gospića. Projekt je izradio projektantski ured „MI Projektiramo Vama“ iz Zagreba”. Povjerenstvo Biskupije za gradnju samostana kao najpovoljnije građevinsko poduzeće izabralo je “AB gradnju d.o.o. za građenje i inženjering” iz Karlovca.

Ukupna vrijednost projekta je 14.548.683,25 kuna s PDV-om, a radovi će završiti 1. prosinca 2021.

Želiš se uključiti u našu zajednicu i svakodnevno primati poruke s terena te se družiti s Ličankama i Ličanima? Ili si naš/a iz Ličko-senjske, pa odmah postaješ dio dobrog društva? :) Uključi se u Viber zajednicu klikom na linku Lika Club | Najčitanije 🔥

 

Komentari

Komentara


Foto: Lika Club, Josip Durdov

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close