Sport

FOTO Na Mukinjama dočekali srebrnog ultramaratonca Renata Sertića! 2. mjesto od 2500 trkača u Italiji

Plitvički ultramaratonac Renato Sertić stigao je jučer u poslijepodnevnim satima u Mukinje gdje su ga ispred bistroa Vučnica dočekali članovi Atletskog kluba Plitvice kako bi proslavili veliki sportski rezultat koji je Renato postigao u Italiji.


Naime, na velikom maratonu talijanskom maratonu Strasimeno Renato je zauzeo 2. mjesto u ukupnom poretku za vrijeme od 2 sata i 47 minuta, dok je njegov trener Robert Radojkovic zauzeo 4. mjesto u ukupnom poretku na utrci od 58 km za vrijeme od 3 sata i 55 minuta.

Radi se o tradicionalnom i jakom maratonu koji se održava već devetnaest godina zaredom, a Renato nam je ispričao nekoliko dojmova s utrke na kojoj je postigao svoj najveći sportski rezultat do sada:

 Na maratonu je sudjelovalo 2500 trkača, i bilo je jako teško, u početku nisam mogao procijeniti na kojoj sam poziciji, ali nakon 34. kilometra sam shvatio da sam među prva tri i onda sam samo nastavio da izvučem postolje i uspio sam osvojiti drugo mjesto u ovoj jako teškoj utrci, rekao je Renato.

Renato je član Atletskog kluba Plitvice koji djeluje od 2017. godine, a osnovan je s ciljem promicanja zdravog života kroz planinsko i cestovno trčanje te humanitarni rad. Na Renatov uspjeh, koji je ujedno i veliki uspjeh ovog malog kluba, osvrnuo se i predsjednik Atletskog kluba Plitvice Leopold Špehar:

Jako sam ponosan danas na to što je napravio jedan od naših najboljih sportaša, posebice na to što se ovaj dečko prije tri godine tek počeo baviti ovim divnim sportom i očekujemo od njega slične i još bolje rezultate u budućnosti. Htio bih zahvaliti na potpori Općini Plitvička Jezera i Općini Rakovica, Nacionalnom parku Plitvička jezera, turističkoj agenciji Natura Turist, Javnoj ustanovi Baraćeve špilje… Ja duboko vjerujem da će biti još ovakvih sličnih rezultata u budućnosti jer Renato već sad ima uvjete za reprezentaciju. Za jedan ovako mali klub kao što je naš, to je veliki uspjeh!, rekao je Leopold.

Dio atmosfere s dočeka pogledajte u galeriji fotografija!

Dio si dobrog društva na Lika Clubu, a htio bi kupiti i zanimljive proizvode? Posteri, majice, suveniri, magazini, hrana i kozmetika – u novoj ličkoj web trgovini koja ima preko 300 atraktivnih artikala! Otvori ju na linku PLITVICE SHOP i nešto iz bogatog asortimana naruči na svoju kućnu adresu. Dobrodošao!

 

Komentari

Komentara


Foto: Nino Salkić

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close