Scena

Ennio Morricone dobit će zvijezdu na Šetalištu slavnih u Hollywoodu

JEDAN od najvećih, ako ne i najveći, skladatelj filmske glazbe konačno dobiva svoju zvijezdu na holivudskom šetalištu slavnih.


Zvijezda Ennia Morriconea bit će 2574. zvijezda na šetalištu, piše Variety. Morricone je autor mnogih slavnih filmskih skladbi, uključujući vesterne Sergia Leonea “Dobar, loš, zao”, “Za šaku dolara” i ostale, koji su ga najviše i proslavili, ali i za “Bilo jednom u Americi”, “Misiju”, “Malenu”, “Nedodirljive” i još mnoge druge.

Njegov soundtrack za “Dobar, loš, zao” ušao je u Grammyjevu dvoranu slavnih 2009, što dobro pokazuje njegov ugled u glazbenom svijetu. Dosad je uglazbio oko 500 filmova, osvojio tri Zlatna globusa, Grammy, BAFTA nagradu i počasni Oscar.

Morricone je ove godine nominiran i za Oscara za soundtrack filma Quentina Tarantina “Mrska osmorka”. Čini se da bi ova godina mogla biti jedna od najuspješnijih u dugoj karijeri 87-godišnje legende.


Tekst: index.hr

Foto: Wikimedia Commons

 

 

Želiš se uključiti u našu zajednicu i svakodnevno primati poruke s terena te se družiti s Ličankama i Ličanima? Ili si naš/a iz Ličko-senjske, pa odmah postaješ dio dobrog društva? :) Uključi se u Viber zajednicu klikom na linku Lika Club | Najčitanije 🔥

 

Komentari

Komentara

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close