Turizam

Dubai: Stiže tematski park s atrakcijama iz popularnih filmova i serija

Filmska kompanija 20th Century Fox najavila je početak izgradnje tematskog parka i odmarališta u Dubaiju koji će svoja vrata otvoriti 2018. godine.


ZA ovaj tematski park tražit će se karta više.

Vožnje i atrakcije, koje se temelje na popularnim filmovima i TV serijama, poput “Aliena”, “Planeta majmuna”, “Titanica” i “Sinova anarhije”, uskoro će žariti i paliti Bliskim istokom.

Naime, filmska kompanija 20th Century Fox najavila je početak izgradnje tematskog parka i odmarališta u Dubaiju, koji će koštati oko 850 milijuna dolara, a svoja bi vrata trebao otvoriti 2018. godine.

Ova odluka nimalo ne čudi, s obzirom da je nedavno i konkurentski studio Lionsgate najavio gradnju tematskih parkova u SAD-u i Kini, koji će se svoje atrakcije bazirati na popularnom filmu “Igre gladi”. I Universal sljedeće godine otvara tematski park na svom zemljištu u Hollywoodu, koji će sve fanove, među ostalim, uvesti u čarobnjački svijet Harryja Pottera.

Još 2013. godine Fox je udružio snage s jednom drugom tvrtkom za otvaranje sličnog parka u Maleziji, koji će svoja vrata otvoriti 2017. godine.

No, vratimo se Dubaiju. Park će se moći pohvaliti nizom tematskih cjelina, s raznim atrakcijama, restoranima, trgovinama te hotelima. Osim gore spomenutih filmova i serija, atrakcije će se bazirati i na sljedećim uspješnicama: “Rio”, “Predator”, “Noć u muzeju” te “Simpsoni”.

Najpopularnija franšiza tvrtke, poznata pod imenom “Avatar”, neće se naći u sklopu parka, jer likovi i materijali iz mega uspješnice slavnog redatelja Jamesa Camerona, su licencirani te će biti predstavljani kao atrakcija u tematskom resortu Walta Disneyja.

Od svih spomenutih filmova, slavni “Titanic” izazvao je najviše zanimanja javnosti, a glavni i odgovorni tvrde kako se izrađuju simulatori, koji će posjetiteljima omogućiti da dožive kako je to bilo voziti se na Titanicu.

Mi već kupujemo avionsku kartu.

https://youtu.be/YMgeC03jBEU


 

Tekst: index.hr

Komentari

Komentara

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close