DogađanjaVijesti

Dodjelom “Zlatnih motorki” završio 13. Trash film festival

Dodjelom „Zlatnih motorki“ u subotu je u varaždinskom kinu Gaj završio 13. Trash film festival na kojem je u službenoj konkurenciji prikazano 55 filmova iz 20 zemalja.


Stručni žiri festivala, u kojem su bili publicist, novinar, urednik, glazbenik i redatelj Anđelo Jurkas, filmski kritičar Marko Njegić te filmski i televizijski montažer Goran Mitrović, odlučio je da „Zlatnu motorku“ za najbolji akcijski film dobije belgijski „Lost in the middle“, za najbolji SF film danski „Red and blue ball“, za najbolji borilački film španjolski „Boxer“ te za najbolji horor film španjolski „Z fest“. O petoj „Zlatnoj motorki“ odlučuje publika, a ona je izabrala još jedan španjolski film „The beatle at the end of the street“.

Na završnici varaždinskog Trash film festivala prikazan je i novi uradak organizatora festivala, Udruge Trash, film o supertajnom trash agentu Bobu, Jamesu Bobu.

Tema ovogodišnjeg Trash film festivala bila je “Špijuni koje volimo”, a na tu su temu u popratnom programu festivala održani filmski kviz „Kvizna situacija“ te stručna debata koju su vodili filmski kritičar Marko Njegić i kulturni antropolog Tomislav Pletenac.

 

Izvor: HINA - Hrvatska izvještajna novinska agencija | Foto: Facebook Trash Film Festival

likaclub icon Čitaj najbolje ličke vijesti. Skini aplikaciju Lika app.
Oznake
Back to top button
Close