VijestiScena

Detour predstavlja spot za pjesmu “Zmaj”

Grupa Detour nakon male postnovogodišnje stanke ponovno kreće radno te nam donosi video broj za svoj novi singl ‘Zmaj’, s albuma ‘Detour10’.


Podsjećamo kako je pjesma ‘Zmaj’ po prvi put objavljena 2009. godine na Detourovom drugom studijskom albumu ‘TV’. Prema riječima autora i producenta Nenada Borgudana, razlog zbog kojeg se našla na obljetničkom albumu je što u prošlosti nije bila odabrana za singl, a mišljenja je da zavređuje taj status i veću pozornost jer je dio njihovog standardnog koncertnog repertoara, gdje izaziva odličnu reakciju publike, dodajući: “Na aktualnom albumu predstavili smo je u novom aranžmanu u Gininoj vokalnoj izvedbi, gdje je obogaćena puhačkom sekcijom te perkusijama. Radi se o ljubavnoj, pozitivnoj i optimističnoj pjesmi s izraženim ‘middle tempo’ ritmom.”

Prateći video broj predstavlja dokumentaristički zapis njihovog slavljeničkog koncerta, održanog 19.11. prošle godine u Velikom Pogonu Tvornice kulture. Pod redateljskom palicom Andreja Korovljeva snimljeni su zanimljivi momenti večeri, a nakana je bila približiti javnosti atmosferu na stageu i reakciju publike dupkom pune Tvornice. “Do sada nismo nikad imali ovakav tip spota jer nije bilo ni prave prilike. Sam video broj će nas s određenim vremenskim odmakom podsjećati na koncert kojim smo obilježili 10 godina postojanja i promovirali album ‘Detour10’, gdje smo kroz deset pjesama s novim aranžmanskim rješenjima predstavili presjek svog dugogodišnjeg rada. Mislim da će ovo biti lijepa uspomena nečega što će velikim slovima biti zapisano u biografiji benda”, objašnjava Nenad.

 Čuo si za metaverzum i virtualnu stvarnost, ali ne znaš o čemu se radi? Sve o tim temama možeš pročitati na ovom linku.

Voliš Plitvice ali ne možeš doći u razgledavanje? Informiraj se o turističkim temama klikom ovdje.

 

Komentari

Komentara


Foto: screenshot

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close