EkoIzdvojeno

DANAS U OTOČCU Druga tribina o ekološkim rizicima reciklaže grita u Perušiću

Građanska inicijativa Perušića i Otočca od 8. listopada do 5. studenog 2020. organizira serijal znanstveno-stručnih tribina vezanih uz ekološke aspekte i protivljenju zbrinjavanja otpadnog grita u Perušiću.


Prva u nizu tribina održala se prošlog četvrtka, bila je uvodnog karaktera i bilo je riječi o tome što se događa u Perušiću, o kakvoj je djelatnosti ili “proizvodnji” riječ i što je to točno GRIT.

Druga ekološka tribina održat će se danas u Gackom pučkom otvorenom učilištu s početkom u 18 sati.

Sutra je glavni motiv naša ljepotica Gacka – što znači rijeka u kršu, kakvo je njeno podzemlje i slivno područje, što joj može učiniti svakovrsni otpad uključujući grit i sl.O tim i drugim pitanjima i temama sutra će izlagati prof. dr. sc. Dane Pejnović, poručili su iz Udruge Baštinica.

Održavanje tribina podupiru udruga Baštinica i program “Aktivni u zajednici” koji provodi Zaklada „Kajo Dadić“ u sklopu programske suradnje s Nacionalnom zakladom za razvoj civilnoga društva.

Organizatori mole posjetitelje tribine da se pridržavaju preporučenih epidemioloških mjera

Dio si dobrog društva na Lika Clubu, a htio bi kupiti i zanimljive proizvode? Posteri, majice, suveniri, magazini, hrana i kozmetika – u novoj ličkoj web trgovini koja ima preko 300 atraktivnih artikala! Otvori ju na linku PLITVICE SHOP i nešto iz bogatog asortimana naruči na svoju kućnu adresu. Dobrodošao!

 

Komentari

Komentara


Foto: Lika Club, Josip Durdov

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close