DogađanjaVijesti

Četvrti Brač Film Festival zatvoren fenomenalnim projekcijama i koncertom grupe Pavel!

Brač Film Festival je stigao do svog kraja. Jedan od najmlađih, ali i najbitnijih, filmskih festivala na Jadranu završen je u petak, 10. kolovoza, ne samo sjajnim projekcijama dugometražnih i kratkometražnih filmova i predavanjima već i koncertom grupe Pavel na kojem su tisuće posjetitelja festivala uživale do kasno u noć.


Nastavljajući svoju misiju približavanja filmske umjetnosti novim generacijama, Brač Filme Festival je i svog posljednjeg, trećeg, dana organizirao projekciju za najmlađe u Osnovnoj školi Supetar gdje su stotine klinaca uživali u projekciji talijanskog animiranog filma sinkroniziranog na hrvatski, „Leo da Vinci: Misija Mona Lisa.“ Dapače, toliko je mladih obožavatelja htjelo još više uživati u filmovima da je festival morao dodati još jednu filmsku projekciju u 13 sati, uz onu koja je već održana u 11 ujutro.

Nešto kasnije, oko 18 sati, mladi studenti BFF filmske škole uživali su u predavanju Miloša Đukelića koji je s okupljenima podijelio detalje iz svog višegodišnjeg producentskog iskustva koje je sigurno pomoglo ne samo onima koji tek počinju u filmskom poslu već i onim iskusnima koji su itekako imali što naučiti. Đukelić je srpski redatelj, producent i umjetnički direktor. U svojoj karijeri režirao je preko 600 glazbenih spotova i TV reklama za brendove poput Vodafona, T-Mobilea, Coca Cole i drugih. Osnivač je produkcijske kuće RED Produkcija koja ima sjedišta u Beogradu i Zagrebu. Član je izvršnog odbora Filmskog Centra Srbije. Producirao je film “Bullethead” u kojem glavne uloge tumače Adrien Brody, John Malkovich i Antonio Banderas.

Glavni program festivala nastavio je s projekcijom u 21.30 u ljetnom kinu Supetar gdje je prikazan dugometražni film „Kozje uši“. Riječ je o uzbudljivoj priči koja govori o borbi za opstanak. Glavnu junakinju Stojanku, stjecajem okolnosti, život je vratio u rodno selo. Sada, u svojim šezdesetim godinama, u južnom Banatu odgaja unuke, četrnaestogodišnju Sofiju i osmogodišnjeg Stevana, čiji su roditelji otišli u inozemstvo trbuhom za kruhom. S kćerkom koja je davno otišla u Ameriku, Stojanka nema kontakt već godinama i pati zbog toga. Iako rođena u selu, Stojanka se ne uklapa u tipičan seoski milje, pa će njen karakter u sudaru sa sredinom u kojoj živi dati mnogo povoda za smijeh, a film obogaćuje niz zanimljivih situacija u kojima Stojanka pokušava preživjeti kako zna i umije.

I najslađe za kraj. Četvrti Brač Film Festival zatvoren je spektakularnim koncertom grupe Pavel na kojem su tisuće ljudi uživali u njihovim hitovima koji će se pjevati još danima. Iako je ovo kraj četvrtog Brač Film festivala, organizatori su već najavili da kreću s pripremama za iduće, peto, izdanje za koje kažu da će biti najbolje do sada.

Sve najave, programe i vijesti o Brač Film Festivalu pronađite na LINKU. Festival podržava Hrvatski audiovizualni centar, Grad Supetar i TZG Supetar.

 

Foto: PR

likaclub icon Čitaj najbolje ličke vijesti. Skini aplikaciju Lika app.
Oznake
Back to top button
Close