Scena

Bogati program drugog dana 52. Vinkovačkih jeseni

I u subotu, drugog dana Vinkovačkih jeseni, posjetitelje očekuje bogati program.


Od 10 do 23 sata u Slavonskom sokaku je Sajam gospodarstva, tradicijskih obrta i rukotvorina, od 17 do sati iza ponoći na Trgu bana Šokčevića je Vinski grad. U šatoru Vinkovačkih jeseni od 17,30 do 19,30 je prvi dio Međužupanijske smotra dječjeg folklora na kojoj će deset dječjih folklornih skupina iz Karlovačke županije, Bjelovarsko-bilogorske, Dubrovačko neretvanske, Međimurske, Brodsko posavske, Zadarske županije, skupina iz BiH, Istarske, Splitsko dalmatinske i Vukovarsko srijemske županije izvesti osmominutni program i pokazati kako čuvaju folklornu tradiciju kraja i mjesta iz kojega dolaze.

Na istoj pozornici od 19,30 do 21,30 sati je koncert Šokačka se grana vije na kojemu nastupa Ansambl Broda iz Slavonskog Broda, KUD Tena iz Đakova, HKUD Osijek 1862. Iz Osijeka i KUD Šumari iz Vinkovaca.

Subota je posvećena Urbanim jesenima pa će mladi i ljubitelji urbanog arta, uživati u bogatom programu. Od 11 do 14 sati u dvorištu Tehnološkog parka održava se Graffitijam  gdje će sedam grafitera (jedan iz Županje i šestero iz Osijeka) oslikavati dvorišni zid na temu hip-hopa, od 12 do 17,30 sati ispred ulaza u Slavonski sokak  je 3D Street art gdje će članovi sarajevskog Beton festa izrađivati na asfaltu 3D crteže, ali što će crteži predstavljati, zasad je tajna. Od 18 do 19,30 sati je u  Slavonskom sokaku Breakdancejam, a od 20 do 22 je međunarodno breakdance natjecanje. Junaci Star Wars će prošetati od 18 do 19,30 sati od Sokaka do pješačke zone, a od 22 do 22,30 sati će ekipa Star Wars  iz Osijeka prikazati borbu svjetlosnim mačevima. Od 22,30 do 5 iza ponoći je u šatoru Vinkovačkih jeseni 11. Elektronski party na kojemu nastupaju LaDiDa iz Češke, Livia Andrei iz Rumunjske te Sasskia i MissttresMilea iz Hrvatske.

U subotu je i mnoštvo popratnih priredbi koje će također privući posjetitelje.

U Galeriji fotografija Meraja, u 17 sati je otvorenje samostalne izložbe fotografije „Portreti“  autora  Roberta Gojevića, u 9 sati DND Vinkovci na Pik-ovom stanu predstavljaju elementarne i društvene zabavne igre, u 10 h u Biljar klubu Cibalia Vinkovci je natjecanje u biljaru,  na terenu NK Hrvatski sokol u Mirkovcima je nogometni turnir juniora, na lijevoj obali Bosuta  u 9 h počinje natjecanje u ribolovu, na sportskim terenima VVK su od 9 do 14 h Radničko sportske igre, od 11 do 13 h u Pješačkoj zoni  je likovna izložba 5 umjetnika „Ljepota žene“, u dvorani Ekonomske škole u 10 h počinje gradska utrka rekreativaca, na jezeru Banja u 11 h počinje natjecanje u triatlonu, u OŠ AG Matoš je od 13 do 16 h  Sajam sporta 2017. , a na Starim Kunjevcima u 15 h počinje pokazni turnir u streličarstvu.

Dio si dobrog društva na Lika Clubu, a htio bi kupiti i zanimljive proizvode? Posteri, majice, suveniri, magazini, hrana i kozmetika – u novoj ličkoj web trgovini koja ima preko 300 atraktivnih artikala! Otvori ju na linku PLITVICE SHOP i nešto iz bogatog asortimana naruči na svoju kućnu adresu. Dobrodošao!

 

Komentari

Komentara


Foto: PR

Oznake

Povezane objave

Pročitajte još
Close
Back to top button
Close