Sport

Besplatna probna ronjenja na Rabu u sklopu projekta Pogled u plavo

Tijekom ovog vikenda, 6. i 7. srpnja Grad Rab će omogućiti za svoje sugrađane i posjetitelje Grada Raba besplatna probna ronjenja.


Uigrana ronilačka ekipa projekta Pogled u plavo s prepoznatljivim montažnim bazenom smjestit će se na centralnom trgu u Gradu Rabu gdje će svi zainteresirani posjetitelji Grada Raba imati priliku okušati se u ronjenju pod punom ronilačkom opremom, u kontroliranim uvjetima, a sve uz stručni nadzor instruktora ronjenja.

Projekt Pogled u plavo gostuje u Gradu Rabu već četvrtu godinu za redom uz podršku Grada Raba i Turističke zajednice grada Raba te u suradnji s Agencijom Promocija ronjenja, a cilj ovog projekta je približiti ljudima ronjenje, ponude u ronjenju i ljepote podmorja kojima Hrvatska obiluje te promovirati Hrvatsku kao ronilačku i turističku destinaciju s naglaskom na važnost sigurnosti u ronjenju.

Besplatna probna ronjenja bit će omogućena za sve posjetitelje tijekom dva dana, 6. srpnja  2019. god. u periodu od 10:00h do 21:00h i 7. srpnja 2019. god. u periodu od 10:00 do 18:00h na centralnom trgu u gradu Rabu.

Oni koji još nisu upoznali ljepote i vještine ronjenja s ronilačkom opremom imati će priliku besplatno zaroniti na Rabu i na unutarnjim stranicama bazena pogledati podvodnu izložbu fotografija ljepota hrvatskog podmorja, podvodnog fotografa i člana RK HRVI Nemo Adriatic Marjana Radovića.

Nakon osnovne poduke o ronjenju za sigurnost svih ronioca početnika brinut će se instruktori ronjenja Nemo-Adria Rescue Teama koji su ujedno i članovi volonteri Specijalističke ronilačke postrojbe za spašavanje iz vode pri Uredu za upravljanje u hitnim situacijama Grada Zagreba te ronioci i instruktori ronjenja Kluba podvodnih aktivnosti Amfora  koji će prezentirati svoj rad, usluge i aktivnosti te ronilačku ponudu Grada Raba.

Manifestacija se odvija pod pokroviteljstvom Ministarstva turizma Republike Hrvatske.

Za ugodno ronjenje uz glazbenu podršku pobrinulo se Hrvatsko društvo skladatelja i stručna služba ZAMP koji su se sa zadovoljstvom pridružili projektu.

Dio si dobrog društva na Lika Clubu, a htio bi kupiti i zanimljive proizvode? Posteri, majice, suveniri, magazini, hrana i kozmetika – u novoj ličkoj web trgovini koja ima preko 300 atraktivnih artikala! Otvori ju na linku PLITVICE SHOP i nešto iz bogatog asortimana naruči na svoju kućnu adresu. Dobrodošao!

 

Komentari

Komentara


Foto: PR

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close