LikaVijestiTehnologija

BBC snima serijal o željeznicama u Hrvatskoj. Snimat će i u Lici

ODUŠEVLJENI STAROM MEHANIZACIJOM

“Great Continental Railway Journeys” ime je BBC-jeva serijala koji uz popularnog voditelja Michaela Portilla promiče željeznicu i znamenitosti na prostoru kojim putuje.


Snimanje serijala počelo je u Istri, a Portillo će željeznicom istražiti Hrvatsku kojoj će posvetiti čak četiri epizode.

Kada govorimo o željeznici u Hrvatskoj, naviknuli smo slušati prigovore i pritužbe. No, BBC-jeva zvijezda Michael Portillo kaže suprotno. On ponosno nosi uniformu HŽ-a.

– Ovo je prekrasna uniforma i pokazuje da ljudi koji ovdje rade vole svoj posao, a to je tako lijepo vidjeti, rekao je Michael Portillo, voditelj na BBC-u.

Dodaje da je lijepo vidjeti i mehanizaciju koja više kao da pripada muzeju, a ne kolodvoru.

Zvuči poput radnje romana iz 19. stoljeća, no, televizija 21. stoljeća ima veliku moć pa je ovo velika promidžba i za željeznicu i za Hrvatsku.

– On između ostalog promovira trend slow travel putovanja koja ne funkcioniraju u svakodnevici kad odlazimo na posao, u školu itd, slow travel su putovanja za provođenje vikenda i godišnjih odmora, rekla je Željka Mirčić iz HŽ Infrastrukture.

– Jednu njihovu emisiju pogleda 9 milijuna gledatelja unutar Velike Britanije, ali ako znamo da će se ona prikazivati i izvan Britanije, onda možemo samo pretpostaviti koji je doseg jedne takve emisije, dodala je Kristina Mamić iz HTZ-a.

Stoga, neka je sretan put kolegama s BBC-ja koji već sutra kreću za Buzet, a onda od Rijeke prema Lici i Dalmaciji.

Cijeli članak pročitajte OVDJE.

 


 

Komentari

Komentara


Izvor: magazin.hrt.hr | Foto: pexels.com

Povezane objave

Oznake
Back to top button
Close