Scena

Basist Azre Mišo Hrnjak predstavio je svoje memoare

Mišo Hrnjak, bivši basist grupe Azra predstavio je u utorak navečer u Zagrebu autobiografiju Srce od zlata – ‘priče, ali ne baš za djecu’, a nakon nastupa grupe Acoustic Souls, koncert su održali Leiner & Hrnjak band.


Na predstavljanju Hrnjakove autobiografske knjige Srce od zlata- ‘priče, ali ne baš za djecu’ u Vintage Industrial Baru okupila se “stara garda rockera”, ali i publika mlađe generacije zainteresirana za djelo o autorovom djetinjstvu, privatnom životu, osamdesetima, karijeri u Azri, te o svemu nakon toga, a opisano je u pričama o putovanjima, traženju i nalaženju, ljubavi i boli, očaju i sreći.

Autor je istaknuo kako je, putujući i razgovarajući s ljudima, morao napisati sve te kratke priče koje su uglavnom vezane za rock. Autobiografija napisana djelomično bez interpunkcija i velikih slova, sadrži i manje poznate priče koje su autoru, kako je rekao, promijenile život.

Predsjednik Uprave Croatia Recordsa Želimir Babogredac prisjetio se zagrebačkog kultnog kluba Kulušić i nastupa Azre, a Branko Komljenović ističe da je jedan od razloga objavljivanja knjige rock kultura. Nada se da će knjiga zajedno s glazbom postati dijelom povijesti hrvatskog rocka.

Novinar i književnik Marijan Grakalić ocijenio je da je autobiografija “svojevrsni ukras prošlog doba”.

Hrnjak se prisjetio Johnnyja Štulića i koncerta na kojemu je Štulić razbio gitaru, a bend je otišao s bine, no kada su se vratili, publika ih je pozdravila velikim pljeskom. Atmosfera je bila nezaboravna, rekao je i dodao kako knjiga nije o Azri, iako je opisano mnogo anegdota i doživljaja iz tog vremena.

Nastup banda Leiner & Hrnjak, sa stalnim postavom koju čine Boris Leiner i Mišo Hrnjak, Miljan Bakić iz Šoo Mazgoon, Domagoj Vorberger iz grupe Corto, okupio je mnogobrojne ljubitelje rocka.

Njihov album “Viša sila” plod je zajedničkog rada pokrenutog nakon 28 godina stanke, kada je snimljen kultni Azrin album “Filigranski pločnici”.

Hrnjak se nakon izlaska iz grupe Azra 1983. i putovanja po Europi, nastanio u Mađarskoj odakle je potaknuo ponovnu glazbenu suradnju s Leinerom.


Tekst:jutarnji.hr

Foto:”Band Azra” by Source. Licensed under Fair use via Wikipedia.

 


 

Komentari

Komentara

Povezane objave

Oznake
Back to top button
Close