Baby boom: U zagrebačkome ZOO-u 2016. na svijet je došlo više od 600 životinja

Iva Biondić

Vodstvo Zagrebačkog Zoološkog vrta rezimirajući rezultate protekle godine ističe da je u 2016. dovršena prva faza modernizacije ZOO-a koji je postao još ugodniji za život svojim stanovnicima, a na svijet je došlo više od 600 mladunaca, dok su 172 životinje stigle iz drugih zooloških vrtova


Posebno su zanimljivi mladunci lavova i crnih roda te slonovska rovka, novi stanovnik zagrebačkoga ZOO-a. Čimpanza Boris u Ljubljani je dobio podmladak.

Prva faza modernizacije zagrebačkog Zoološkog vrta projekt je vrijedan 38 milijuna kuna za koji je čak 95 posto novca osigurao Europski fond za regionalni razvoj. U sklopu modernizacije, među ostalim, izgrađeni su volijera za afričke ptice, kompleks Madagaskar s nastambom za madagaskarske životinje i suvenirnicom, glavni ulaz u ZOO, nastamba za dalmatinske pelikane, Edukacijski centar te restoran s vidikovcem i odmorište. Obnovljeni su Lavlji most i kip Napuljskog ribara, a izgradnjom Darwinova i Ribareva mosta prema Labuđem otoku i njegovim uređenjem zagrebački Zoološki vrt prvi se put nakon 1930. godine proširio.

Više na tportal.hr

Pogledajte spektakularan video kanjona rijeke Like!


Foto: pixabay

<script>

<script>

Komentari


X
facebook
Kliknite "Like" ako želite pratiti LikaClub.eu na Facebook-u