Sport

Ante Čačić naše Vatrene motivira: pivom

Baš sam razmišljao što napraviti ako pobijedimo Češku. I dosjetio sam se. Napit ćemo se svi zajedno, cijela momčad. Dobro, ne treba nama puno, možda dva, tri piva, najavio je Ante Čačić.


Neka popiju i 22. Davno je bila 2008., kad smo posljednji put prošli skupinu. Ali Čačić djeluje iznimno mirno, samouvjereno. Hladan kao špricer. Tri prečke, “milijun” šansi protiv Turske, a on nije ni trepnuo.

– Kad sam u međurepubličkoj ligi sa Zadrom igrao u Cazinu, Prijedoru, Bihaću, sve mi je nakon toga ravno. Čim sam prošao te terene, rekao sam sebi: ‘E, sad možeš u Real Madrid’ – rekao je hrvatski izbornik.

Dan nakon utakmice privatnim je avionom odletio u Metković na sprovod Srnina oca.

Cazin, Prijedor, Real…

– Darijo mi je jako puno pomogao kad sam preuzimao reprezentaciju. Sastali smo se u Kijevu i dugo razgovarali, praktički me je uveo u momčad. Ne bih si nikad oprostio da nisam bio na sprovodu. I ja sam ostao bez oca i majke. Dobro, imao sam već godina, bez majke sam ostao kad sam imenovan za izbornika, bez oca kad sam imao 40 godina. Nastane velika praznina i jako je dobro kad si u takvoj situaciji u okruženju dobrih ljudi, a mi smo u reprezentaciji kao obitelj. Darijo skrbi za brata, ostao je bez oca, divim mu se na mentalnoj snazi – rekao je gotovo suznih očiju Čačić.

Na posljednjem treningu momčad je letjela kao avion. Svi su uz Darija Srnu i prenesu li samo dio energije s treninga, Česima se loše piše.

– Za Darija će dati notu više, to će nas sve mobilizirati – rekao je Čačić.

Za Srnu lete kao avioni

Uoči utakmice protiv Turske rekao je da ni jedan Turčin ne bi mogao igrati u njegovoj momčadi. I pogodio je. Čak je i Arda Turan pored naših izgledao kao početnik, kao da mu je susret u Parizu bio prvi u karijeri.

– Kad sam to rekao, ispao sam prepotentan, mislili su da se pravim važan. Ali vjerujem u svoju momčad, imam povjerenja u te dečke i ne treba nam nitko. Može li netko iz Češke igrati u Hrvatskoj? Ne može – odlučan je Čačić.

Bod protiv Češke, ma možemo to slobodno napisati, 99,9 posto jamčio bi prolazak u osminu finala. Pobjedom smo sto posto unutra. Motiva je sasvim dovoljno, a tu je i obećano pivo, dva…

Zvuči neobično tijekom Eura, pitanje je i koliko je Čačić to ozbiljno mislio, ali teško je sumnjati u njegove procjene. Puno su ga osporavali, mnogi su sumnjali u njega, ali dosad je donosio isključivo dobre odluke. Najmanje njih 11…

1. Malo tko bi išao s Eura

Koliko god Srna bio bitan igrač, kapetan momčadi, nesvakidašnja je odluka Ante Čačića da otputuje na sprovod njegovu ocu. To je nezabilježen slučaj u povijesti EP-a. Predivna gesta.

2. Luka, ovo je tvoja momčad

Momčad ću graditi oko Modrića, kome pravo, kome krivo! Ante Čačić uoči Eura je javno poručio Rakitiću, Mandži i ostalim zvijezdama da je Luka šef. I, kako se čini, potpuno pogodio.

Pročitajte više na 24sata.hr


Čuo si za metaverzum i virtualnu stvarnost, ali ne znaš o čemu se radi? Sve o tim temama možeš pročitati na ovom linku.

Voliš Plitvice ali ne možeš doći u razgledavanje? Informiraj se o turističkim temama klikom ovdje.

 

Komentari

Komentara


Foto: goal

Oznake

Povezane objave

Pročitajte još
Close
Back to top button
Close