LifestyleTurizam

ANKETA ZA LIČKI OSIK: Novoplanirani urbanistički i arhitektonski grad podvrgnut istraživanjima

Lički Osik mjesto je pokraj Gospića, posebno po činjenici da je novoplanirani grad. Jedini u Hrvatskoj uz Ploče na Jadranu. Lički osik je prostorno zamišljen, arhitektonski oblikovan s elementima urbanističke kompozicije. Nastao je u drugoj polovici 20. stoljeća.

ECOVAST, Hrvatska sekcija Europskog vijeća za sela i male gradove, u suradnji s Osnovnom školom dr. Franje Tuđmana, provodi aktivnosti predstavljanja arhitektonskog i urbanističkog naslijeđa Ličkog Osika i široj stručnoj javnosti (arhitekti, urbanisti, povjesničari umjetnosti, geografi i sl.)

Kao nastavak projekta Lički Osik u suradnji s istraživačima Instituta za turizam u Zagrebu provodi se istraživanje elemenata koji čine identitet Ličkog Osika. Identitet ljudi i određenog prostora često je zanemarivan kao pokretač planiranja turističkog razvoja, ova anketa ima za cilj pojasniti vezu između identiteta i turizma.

Anketa je podijeljena na dva dijela – za stanovnike Ličkog Osika te za osobe koje nisu nikada stanovale u Ličkom Osiku. Anketa je anonimna, a rezultati će biti isključivo korišteni u znanstvene svrhe. Ispunjavanje ankete neće Vam oduzeti više od 10 minuta Vašeg vremena, pa pristupite za “bolje sutra” Ličkog Osika.

Anketa za stanovnike Ličkog Osika (uključivo i osobe koje su stanovale u Ličkom Osiku ) – Kliknite na LINK 1

Anketa za osobe koje nisu stanovale u Ličkom Osiku (posjetitelji, ali i oni koji nikad nisu bili u Ličkom Osiku) – Kliknite na LINK 2


Foto: Projekt Lički Osik Facebook

Želiš se uključiti u našu zajednicu i svakodnevno primati poruke s terena te se družiti s Ličankama i Ličanima? Ili si naš/a iz Ličko-senjske, pa odmah postaješ dio dobrog društva? :) Uključi se u Viber zajednicu klikom na linku Lika Club | Najčitanije 🔥

 

Komentari

Komentara

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close