DogađanjaLika

Marku Perkoviću uručeno javno priznanje za promociju brinjskog kraja

U utorak 18. kolovoza načelnik Zlatko Fumić uručio je mladom fotografu Marku Perkoviću javno priznanje – Zahvalnicu Općinskog vijeća Općine Brinje za osobite zasluge i rad na promidžbi brinjskog kraja.


Brinje je čest motiv fotografija i videa ovog mladića, učenika srednje škole za grafiku, dizajn i medijsku produkciju u Zagrebu. Iako je rođen i živi u Zagrebu, Marko je za Brinje vezan od svog rođenja jer se u Brinju nalazi rodna kuća njegovog djeda koju s obitelji posjećuje svakog ljeta od 2007. godine.

Ljubav prema Brinju donijela mu je i nagradu na foto natječaju „NajGEO fotografija 2017. godine“ u organizaciji Hrvatskog geografskog društva u Zadru. Marko je osvojio treće mjesto za fotografiju koju je snimio ispred ulaza u špilju Siničić u kolovozu 2017. godine. Fotografija nosi naziv “Cvijet dobrodošlice“, a krajem prošle godine mogli smo je vidjeti u prostoru novouređenog Kulturnog centra u Brinju, gdje je bila organizirana izložba Markovih fotografija s brinjskim motivima.

Marko je do sada nekoliko puta fotografirao utrku “Brinje Trail”, izradio je web stranicu Monetium Brinje i istoimenu Facebook stranicu, te memory igru s fotografijama Brinja kroz koju se svatko može upoznati s Brinjem, od povijesti do prirodne baštine.

“Neki moji poznanici prije nisu ni znali za Brinje, prolazili su pored Brinja i nisu ni znali kako se zove stari grad Sokolac, ali pobrinuo sam se da danas sve znaju. Od Sokolca do jezera, špilje itd… Moja profesorica iz geografije se divila kako je lijepa priroda u Brinju. Mogu slobodno reći da sam ja ambasador Brinja u Zagrebu. Želio bi poručiti mladima da ono što žele za to se izbore i da budu uporni!”, rekao je Marko u razgovoru za Lika Club kojeg se možete prisjetiti ovdje.

 

 

Foto: Općina Brinje

likaclub icon Čitaj najbolje ličke vijesti. Skini aplikaciju Lika app.


Oznake
Back to top button
Close