VijestiGrad ZagrebScena

Na 29. Božiću u Ciboni pjevat će više od 1.500 izvođača!

Tradicionalni svečani koncert Božić u Ciboni i ove će godine okupiti sjajne glazbene umjetnike – soliste, pjevačke zborove i orkestar koji čine najbolji glazbenici Orkestra Kazališta Komedije i Jazz orkestra HRT-a pod dirigentskom palicom Zdravka Šljivca.


Na 29. Božiću u Ciboni koji se tradicionalno održava 26. prosinca nastupit će više od 1.500 izvođača, a božićne pjesme izvodit će –  Agape, Alen Hržica, Bojan Jambrošić, Bruno Krajcar, Gelato Sisters, Irma Dragičević, Ivan Šimatović, Lana Kos, Leon Košavić, Magdalena Bačanek, Marija Kuhar Šoša, Martina Zadro, Mia Dimšić, Mirko Švenda Žiga, Neno Belan, Nina Kraljić, Stjepan Hauser, Trio harfi Ćiković, Vanda Winter i Zsa-Zsa.

Na ovogodišnjem koncertu koji počinje u 20 sati nastupit će  i Zvjezdice  te  brojni zborovi, KUD-ovi  i klape koji će kroz pjesmu pokazati kako se njeguje bogata božićna tradicija u Hrvatskoj. Ove godine, koja je u Hrvatskoj posvećena Svetom Josipu, u Ciboni će ozračje biti upravo tom svecu u čast. Stoga su nam dobro došli svi Josipi i Josipe, zborovi iz različitih dijelova Hrvatske i zemalja gdje Hrvati žive –osobito posvećeni Svetom Josipu. Program koncerta uvod je u  2018. godinu koju su Europski parlament i Vijeće Europske unije proglasili –  Europskom godinom kulturne baštine.

Veličanstveni koncert Božić u Ciboni održava se pod pokroviteljstvom  gradonačelnika Grada Zagreba, te Hrvatskom radiotelevizijom koja će kao i prijašnjih godina ovaj tradicionalni koncert prenositi na drugom programu HTV, drugom programu Hrvatskog radija, Radio Sljemenu HRT-a te platformi HRTi.

Dio si dobrog društva na Lika Clubu, a htio bi kupiti i zanimljive proizvode? Posteri, majice, suveniri, magazini, hrana i kozmetika – u novoj ličkoj web trgovini koja ima preko 300 atraktivnih artikala! Otvori ju na linku PLITVICE SHOP i nešto iz bogatog asortimana naruči na svoju kućnu adresu. Dobrodošao!

 

Komentari

Komentara


Foto: PR

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close