VijestiTurizam

Recite koje ste tip putnika i saznajte koja je vaša idealna destinacija!

Kakav ste putnik? Jeste li zaljubljenik u prirodu i tišinu ili više volite puno ljudi i gradsku vrevu oko sebe? Saznajte koje je putovanje najbolje za vas i koje je vaše savršeno odredište, piše Novi list.


Odaberite tip ili tipove koji vas najbolje predstavljaju i pronađite savršeno mjesto za vas:

1. Prirodoslovac – voli prirodu i želi se pomiriti s njom, hodati po travi, šumi, uživati u tišini i na otvorenom, upijajući sve korisne aspekte prirode.

2. Kozmopolit – Kada putuje, hrani se kulturom i nadasve voli mjesta gdje postoje različiti kulturni utjecaji koji stimuliraju osjetila i intelekt na 360 stupnjeva.

3. Pustolovni tip – Sve dok postoji avantura za njega, sve je dobro, još bolje ako je na udaljenom mjestu gdje se može osjećati kao istraživač.

4. Sportaš – Trekking, brdski biciklizam, surfanje, paragliding. Sportaš odabire destinaciju putovanja na temelju sporta koji želi vježbati i koristi odmor kako bi se posvetio tome.

5. Fotograf – Bilo da se radi o instagram profilu ili vlastitoj zbirci fotografija, fotograf želi putovati na mjesto koje potiče njegovu fotografsku inspiraciju i odmor provodi s kamerom oko vrata.

6. Gastronom – Želi kušati, eksperimentirati, otkrivati nove ukuse i okuse, a prije svega želi dobro jesti. Spreman je kušati bilo koju hranu, čak i najneobičniju kuhinju iz cijelog svijeta.

7. Povjesničar – Zanima ga povijest mjesta i naroda koji ih nastanjuju. Prije odlaska čita i istražuje povijesno-kulturnu stranu regija koje posjećuje.

8. Ljubitelj životinja – Voli životinje, ali ne samo pse i mačke. Želi vidjeti životinje koje nikada prije nije imao priliku vidjeti i, ako je moguće, fotografirati ih u njihovom prirodnom okruženju.

Kojoj od osam vrsta putnika mislite da pripadate?

Pročitajte ispod odredište koje odgovara broju koji vas predstavlja:

1. Madeira – Miris šume, buka valova koji se lome na liticama, okusi lokalne gastronomije i boja krajolika. Na Madeiri možete doživjeti potpuno osjetilno iskustvo koje vam omogućuje da se ponovno ujedinite s prirodom i time umanjite prostor koji nas dijeli od nas samih. Možete ići na planinarenje i trekking, meditaciju i šetnje šumom.

2. Sicilija – Zaista bi mogla zadovoljiti kozmopolita u vama, pogotovo ako je odlučite posjetiti automobilom. Naći ćete klasičnu i baroknu eleganciju, grčke spomenike, Rimljane, dvorce, normanske katedrale, arapske vrtove i španjolske palače, sve začinjene gastronomijom punom mediteranskih utjecaja.

3. Buthan i Nepal – Na ovim destinacijama možete otkriti mjesta koja su još uvijek netaknuta turizmom, ekstremne i nezaboravne krajolike. Uz duhovnost i misticizam, dragocjene hramove s neopisivim šarmom, tu su planine, najčišći slapovi, plodne doline i vječni snijeg koji treba istražiti, dajući život avanturi.

4. Slovenija – Pravo je mjesto za ljubitelje sporta. Slovenske su ceste posebno pogodne za biciklizam jer su lijepe, s malo prometa i u izvrsnom stanju. A onda su tu i sportovi na vodi, od raftinga do kanuinga, te sportsko penjanje.

5. Ruska transsibirska pruga – Transsibirska je san svakog fotografa. Željeznička pruga prolazi cijelom uzdužnom širinom Rusije (ako želite, postoji i zaobilaznica za one koji žele ići u Mongoliju), a možete se zaustaviti duž stajališta vlaka i otkrivati nevjerojatna mjesta svaki dan. Duljina glavnog pravca od Moskve do Vladivostoka iznosi 9288,2 km, prolazi kroz osam vremenskih zona i najdulja je željeznička pruga na svijetu.

6. Baskija – Volite hranu i nikada prije niste bili u Baskiji? Plodovi mora su jednostavno fantastični, kao i nevjerojatna raznolikost tapasa, koji se ovdje nazivaju pintxos.

7. Iran – Povijest Irana ne može ne fascinirati povjesničara u vama. U potrazi za tragovima povijesti u najljepšim kutcima ove zemlje otkrit ćete šarene džamije, gradove i vrtove koji kao da izviru iz orijentalne bajke.

8. Bocvana – Jedno od najljepših sela u Africi, posebno za ljubitelje divljih životinja. Prelazi ga izvanredna rijeka koja tvori veličanstvenu deltu bez ulijevanja u more. Zajedno s Namibijom, Južnom Afrikom i Kenijom jedno je od najboljih mjesta za otkrivanje afričkog divljeg života.

Donosi Novi list.

Želiš se uključiti u našu zajednicu i svakodnevno primati poruke s terena te se družiti s Ličankama i Ličanima? Ili si naš/a iz Ličko-senjske, pa odmah postaješ dio dobrog društva? :) Uključi se u Viber zajednicu klikom na linku Lika Club | Najčitanije 🔥

 

Komentari

Komentara


Foto: Unsplash

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close