Scena

Novi singl glazbenog projekta Swampland Collective

“Swampland Collective” je projekt kojeg su pokrenuli Marko Bagarić i Bojan Đurđević iz benda Garage in July.


Sve je počelo kao jam session kod Bojana u šupi u Baranji u ožujku ove godine. Rezultat tog jam-a bila su tri instrumentala snimljena na mobitel. Session je nazvan “Swampland Jams” te je pod tim nazivom i objavljen na stranicama benda. U tom obliku, pjesme su imale samo dvije gitare i bile su bez ostalih instrumenata. Kako su snimke dobro zvučale i imale dobar groove, palo im je na pamet poslati to prijateljima koji se isto bave muzikom te im predložiti da i oni nešto snime na tu već postojeću bazu.

Ideja je da se stvara muzika u spontanim situacijama te da se samom činu stvaranja priključe prijatelji kako bi svi zajedno sudjelovali u procesu. Tako se stvara dobra muzika, lijepe uspomene i učvršćuju se prijateljstva.

Tako je na pjesmi “Down And Out 2.0” Damir Trkulja Šiljo (Gatuzo) snimio bas gitaru, klavijature, prateće vokale te je pjesmu i producirao. Bojan je odmah snimio vokale i sve je završeno u jedno poslijepodne.

Ove godine izlazi još jedna pjesma pod nazivom „Keef’s Boogie 2.0“ te će te tri pjesme činiti prvi EP ovog kolektiva.

Dio si dobrog društva na Lika Clubu, a htio bi kupiti i zanimljive proizvode? Posteri, majice, suveniri, magazini, hrana i kozmetika – u novoj ličkoj web trgovini koja ima preko 300 atraktivnih artikala! Otvori ju na linku PLITVICE SHOP i nešto iz bogatog asortimana naruči na svoju kućnu adresu. Dobrodošao!

 

Komentari

Komentara


Foto: Swampland Collective

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close