Scena

Zagreb Film Festival donosi još jednu novost

Uz novi termin održavanja, ovogodišnji Zagreb Film Festival donosi još jednu novost – dokumentarni filmovi više se ne prikazuju u natjecateljskom programu s igranima, već kroz druge programe, među kojima je i novi, “Making Of” s filmovima koji otkrivaju što se sve događalo tijekom snimanja ‘iza kamera’ nekih od najvažnijih filmskih djela.


Po riječima direktora festivala Borisa T. Matića, kako se ZFF većinom počeo percipirati kao festival igranog filma, odlučeno je da se dokumentarci prikazuju u drugim programima, pa ljubitelji tog filmskog žanra za njih neće biti uskraćeni.

Tako je nastao program “Making Of”, s izborom filmova koji su najčešće nastajali paraleleno sa snimanjem pojedinih filmova, prikazujući drugu, manje romantičnu stranu filmskog posla, koja nekima nije smetala da naprave nagrađivana remek-djela, dok je drugima bila pogubna.

Među njima je “Izgubljeni u La Manchi”, koji kroz naraciju Jeffa Bridgesa prikazuje neuspješni pokušaj Terryja Gilliama da snimi adaptaciju “Don Quijotea”, otkrivajući “krhku prirodu filmskog stvaralaštva stvarajući pritom portret ludila i plemenitosti kreativnog duha”.

“Ono što je počelo kao još jedan film o snimanju filma, ubrzo se pretvorilo u napeto bilježenje nezadržive katastrofe. Ozljede kralježnice, međusobni konflikti, nenadane oluje i poplave srušile su se na ekipu filma poput lavine te se čitav pothvat ubrzo pretvorio u borbu s vjetrenjačama”, ističe se u najavi tog programa.

Više čitajte na tportal.hr

Želiš se uključiti u našu zajednicu i svakodnevno primati poruke s terena te se družiti s Ličankama i Ličanima? Ili si naš/a iz Ličko-senjske, pa odmah postaješ dio dobrog društva? :) Uključi se u Viber zajednicu klikom na linku Lika Club | Najčitanije 🔥

 

Komentari

Komentara

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close