Sport

UFC: Noćas Stipe Miočić protiv Dos Santosa

UFC on FOX priredba, koju ćemo 14. prosinca pratiti iz američkog Phoenixa, je jedna od najiščekivanijih ove godine, barem kada govorimo o hrvatskim MMA fanovima. Razlog je najbitniji meč u karijeri Stipe Miočića koji će se u “main eventu” suprotstaviti bivšem prvaku Junioru Dos Santosu.

Izravan prijenos spektakularnog eventa pogledajte uživo u noći sa subote na nedjelju 13. prosinca s početkom u 02:00 sata iza ponoći.

Čim je stigao u UFC, Stipi Miočiću, američkom Hrvatu koji je do tada “kruh” zarađivao kao medicinski tehničar u vatrogasnoj ekipi, su predviđali blistavu budućnost. Poput “XL Cro Copa”, Stipe je impresionirao svojom građom, ali i referencama koje su glasno upozoravale da ovaj momak itekako obećava. “Zlatna rukavica” i NCAA hrvač su dobitna kombinacija, a kada tome dodate dinaroidne gene, granitnu dalmatinsku bradu i očitu talentiranost za bilo koji sport, dobivate ozbiljnu prijetnju svakome čak i u elitnom UFC-u. Sve to se vrlo brzo pokazalo istinito. Miočić je impresivno nizao pobjede nad svojim protivnicima, a jedino ga je Stefan Struve došao glave radi neopreznosti i nešto ležernijeg pristupa. Kada su stigla slavlja protiv Nelsona iGonzage, bilo je jasno da se “The Firefighter” opasno približio samom vrhu.

Dvoboj protiv bivšeg prvaka Juniora dos Santosa bio je zakazan još ovog proljeća, no JDS se ozlijedio, a UFC je Miočiću pronašao zamjenu u vidu Santosovog sunarodnjaka Fabija Maldonada koji se pokazao potpuno nedorastao tog zadatka. Hrvat je posao dovršio za 35 sekundi te je u svoj impresivan score dodao još jedan nokaut. Ostalo mu je samo čekanje…

Sada kada je “Cigano” napokon zdrav, dvoboj protiv Miočića je bio logična i očekivana stvar. Stipe je već i javno zaželio izazivačku poziciju u slučaju nove pobjede, a hoće li ona stići, odlučit će Dana White.

Dos Santosa ne trebamo previše predstavljati. Ovaj bivši UFC prvak je u karijeri izgubio tek od dva čovjeka – Caina Velasqueza i davnih dana, na početku karijere, od Joaquima Ferreire. Impresivan niz pobjeda u UFC-ovom kavezu je krenuo 2008. kada je na UFC-u 90 nokautirao aktualnog prvaka Fabricija Werduma. Vrlo brzo se u njegovoj vitrini našao i skalp našeg Mirka Filipovića koji je također prošao jednako loše, a monumentalan popis slavlja su upotpunila imena Yvela, Struvea, Nelsona, Gonzage, Carwina te Velasqueza kojem je uzeo pojas. No, nakon obrane protiv Mira, uslijedila je povijesna trilogija protiv njegovog meksičkog takmaca. Trenutačno je 2:1 za Caina, a posljednji njihov međusobni dvcoboj se dogodio 19. listopada 2013. na UFC-u 166 što je ujedno i zadnji nastup za Dos Santosa prije ozljede.

Iako je  Miočić sjajan hrvač, a Dos Santos vrlo dobar “jiu-jitser”, nitko ne očekuje da će se ovaj dvoboj odvijati na parteru. I jedan i drugi su u dosadašnjim dvobojima pokazali da se vole “polemati” na nogama pa je za očekivati upravo takvo bitku u US Airways centru. Ulog je ogroman, a Stipe je svjestan da se ovakve prilike ne događaju prečesto. Možda je ovo jedina. Sretno!

Tekst: mojtv.hr


 

Komentari

Komentara

Povezane objave

Oznake
Back to top button
Close