EuropaIzdvojenoPromo

U Novalji počela dogradnja i rekonstrukcija dječjeg vrtića vrijedna više od 13 milijuna kuna

PROJEKT VRIJEDAN VIŠE OD 13 MILIJUNA KUNA

U Novalji počela dogradnja dječjeg vrtića vrijedna više od 13 milijuna kuna!


Dječji vrtić „Carić“ u Novalji, koji od 1998. godine djeluje kao samostalna ustanova, zbog nedovoljnog kapaciteta za svu djecu još je 2010. godine bio dograđen s dvjema skupinama –  vrtićkom i jasličnom.

No kako rast razvojnog potencijala grada Novalje prati i porast broja stanovnika odnosno broja djece, Grad Novalja ponovno je prepoznao potrebu za stvaranjem uvjeta kojima bi se svoj djeci osigurala kvalitetna usluga predškolskog odgoja.

Nakon izrade projektne dokumentacije i prijave projekta na natječaj u okviru Programa ruralnog razvoja RH za razdoblje 2014. – 2020. godine, krajem siječnja Grad Novalja je potpisao s izvođačima Ugovora o građenju za rekonstrukciju i dogradnju dječjeg vrtića i jaslica ‘Carić’.

Projekt je pokrenut s ciljem poboljšavanja životnih uvjeta i temeljnih usluga u predškolskom odgoju i obrazovanju, poboljšanja kvalitete života mještana, poticanja rasta i društveno-ekonomske održivosti, ističu u Gradu Novalji.

Projekt planira dogradnju dvije jaslične jedinice, višenamjenske dvorane, samostalne kuhinje, prostorije za djelatnike te dogradnju ostalih potrebnih prostora koji će u potpunosti odgovarati važećem Državnom pedagoškom standardu, ukupne veličine od 700 m2 bruto površine.

Planirano trajanje projekta je 24 mjeseca. Početak rekonstrukcije i dogradnje započeo je 10. veljače, a cjelokupni projekt trebao bi završiti u siječnju iduće godine.

Vrijednost projekta procjenjuje se na 13.343.219,76 kuna s PDV-om, od čega je  Agencija za plaćanje u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju osigurala 5,8 milijuna kuna, dok će Grad Novalja pokriti ostatak od 7,5 milijuna kuna.

 Čuo si za metaverzum i virtualnu stvarnost, ali ne znaš o čemu se radi? Sve o tim temama možeš pročitati na ovom linku.

Voliš Plitvice ali ne možeš doći u razgledavanje? Informiraj se o turističkim temama klikom ovdje.

 

Komentari

Komentara

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close