TechIzdvojeno

The Plitvice Times: Zavirite u Tesline sobe u hotelu New Yorker!

GDJE JE ŽIVIO I UMRO VELIKI ZNANSTVENIK

Ako vas je ikada zanimalo kako su izgledale hotelske sobe u kojima je Nikola Tesla proveo posljednje dane svog života, sada to možete učiniti virtualno – zahvaljujući suradnji Untapped cities i kompanije za 3D vizualizacije “Matterport”, piše The Plitvice Times.


Posljednjih 10 godina svog života Tesla je hotel New Yorker nazivao svojim domom. Stanovao je u sobama 3327 i 3328, od 1933. godine do svoje smrti 7. siječnja 1943. godine.One su danas obnovljene i rado ih posjećuju mnogi njegovi obožavatelji.

Kako piše New Yorker Magazine, tri su vrste radoznalih posjetitelja koji redovito tamo hodočaste: (1) inženjeri elektrotehnike i zaljubljenici u tehnologiju; (2) osobe koje zanimaju NLO-i, antigravitacijske letjelice, zrake smrti, putovanje kroz vrijeme i telepatski golubovi; (3) Srbi i Hrvati.

Tesla je svakodnevno šetao od hotela New Yorker do ugla 40. ulice i Šeste avenije kako bi nahranio golubove, a. priča se da je posebno volio jednog goluba. To je područje danas poznato kao Bryant Park, dok je mjesto na kojemu je Tesla hranio golubove 1994. godine službeno nazvano “Ugao Nikole Tesle”.

Tesla je 1943. umro u dobi od 87 godina u sobi 3327, a njegovo tijelo je pronašla hotelska sobarica.FBI je zaplijenio svu imovinu velikog znanstvenika, a vjerojatno su ih zanimale Tesline ideje za “Zraku smrti” – navodno protuzračno-obrambeno oružje koje je sam Tesla opisao kao “super oružje za okončanje čitavog rata.”

Dok je još bio živ, Tesla je govorio da je njegova soba pretraživana, ali da ništa nije pronađeno jer on nikada ništa nije stavljao na papir – sve ideje je čuvao u svojoj glavi.

Kako Atlas Obscura izvještava, nakon Tesline smrti i prije nego što je FBI preuzeo njegove stvari u hotelu, „njegov nećak je požurio u New Yorker i po dolasku utvrdio da su bilježnice i nekoliko papira njegovog ujaka uklonjeni iz apartmana 3327, zajedno s tijelom izumitelja”, piše Untapped Cities.

Kako su izgledale sobe Nikole Tesle u hotelu New Yorker saznajte na LINKU.

Dio si dobrog društva na Lika Clubu, a htio bi kupiti i zanimljive proizvode? Posteri, majice, suveniri, magazini, hrana i kozmetika – u novoj ličkoj web trgovini koja ima preko 300 atraktivnih artikala! Otvori ju na linku PLITVICE SHOP i nešto iz bogatog asortimana naruči na svoju kućnu adresu. Dobrodošao!

 

Komentari

Komentara


Izvor: The Plitvice Times | Foto: screenshot

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close