Turizam

Talijanska mjesta koja morate posjetiti!

Neki ju smatraju božanstvenom, a neki kičastom. Mi vam savjetujemo da ju posjetite, divite joj se i na kraju sami stvorite svoje mišljenje. Milanska katedrala…


Italija je vjerojatno svima na popisu želja, međutim, ta zemlja obiluje tolikom količinom zanimljivosti, kulturnih i prirodnih ljepota da se među njima poprilično teško snaći. Mi vam predlažemo ona koja su apsolutno najspektakularnija, makar ne sumnjamo da ćete i nakon što ih obiđete, poželjeti vratiti se u ovu čarobnu zemlju.

1. Bazilika svetog Marka u Veneciji

Cijela je Venecija jedan divovski muzej, grad je apsolutno jedinstven u svijetu i dok lutate kanalima i uličicama naići ćete na mnoštvo prekasnih crkava, pa se postavlja pitanje što Baziliku svetog Marka čini toliko posebnom. Odgovor je: njen interijer. Ta bazilika iz 9. stoljeća obučena je u 85 tisuća metara kvadratnih mozaika, a može se podičiti i nevjerojatnom kolekcijom dragulja i umjetnina iz doba kada je Venecija bila jedna od najvećih sila na Mediteranu.

2. Katedrala i galerija Uffizi u Firenci

Firenca je grad u kojem su živjeli i stvarali najveći renesansni umjetnici svijeta, a njihova su najljepša djela sadržana upravo u jednoj od najpoznatijih svjetskih galerija: Uffiziju. Na čelu s Botticellijevom “Venerom”, ovdje ćete naći djela Leonarda da Vincija, Caravaggia, Michelangela, Rafaela i Tiziana.
Fiorentinski Duomo tj. katedrala i sama je remek djelo arhitekture i umjetnosti. Arhitekt koji ju je projektirao, Brunelleschi, prvi je na svijetu sagradio takvo masivno zdanje poduprto drvenim gredama, koristeći antičku metodu dotad zaboravljenu i zamalo izgubljenu. S vrha katedrale (ako se odvažite popeti 436 stepenica) pruža se fantastičan pogled na cijelu Firencu.

Više na punkufer.dnevnik.hr


Na web stranici časopisa The Plitvice Times pogledajte jedini lički webshop s više od 500 unikatnih artikala malih hrvatskih proizvođača, obrtnika i poduzetnika. Od unikatnog ručnog rada, malih pogona specifičnih proizvoda, do poznatih brendiranih artikala. Iz cijele Hrvatske - sve na jednom mjestu!

Pregledajte po kategorijama i naručite kvalitetno:

MODA – Odjeća, nakit i modni dodaci
POSTERI – Motivi iz cijele Hrvatske
SUVENIRI – Šalice i lončići, unikatni nakit i tradicija
NOVINE I KNJIGE – Časopisi, edukativne knjige i literatura
KOZMETIKA – Parfemi, prirodne kreme, balzami, eterična ulja
HRANA I PIĆE – Domaći sirevi i vina, etične čokolade, kolačići

Naruči i stiže na kućnu adresu za nekoliko dana!

 

Komentari

Komentara


Foto: pixabay

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close