LifestyleTako je govorio Tavujaja

TAKO JE GOVORIO TAVUJAJA: “Ličani vanzemljaci su posebna vrsta Ličana”

Ličani vanzemljaci su posebna vrsta Ličana. Oni kako je navedeno u uvodnom dijelu nisu bića koja nastanjuju Liku, već bića koja kadđe i kadgod dođu do Like a često i nikad.

Specifično za svakog Ličanina vanzemljaka je da voli bar 100x više Liku od onog Ličanina koji u njoj živi. Ličani vanzemljaci, u daljnjem tekstu samo “vanzemljaci”, su raspoređeni po svim djelovima svijeta, prilično nepravilno i vrlo ih je teško povatati.

Otkad je ukinut savez komunista,  vanzemljaci su ušli u sve moguće partije, ni sami ne znajući ni đe ni zašto. To važi i za obične Ličane, i svi odreda sad tvrde kako oni nikad nisu ni bili u savezu komunista, ili da ih je neko naćera puškom i vrag zna čim da budu, ako baš nemogu sakriti  da su bili.

Vanzemljaci na fejsbuku  najviše lijepe slikice iz Like, Plitvice naročito, onda statistički slijede police i basa i na trećem mjestu je kupus. Uz te kulinarske stvari naročito su zastupljene svakakve pjesme o Lici, u raznoraznim oblicima, i po pravilu  su i ti pjevači vanzemljaci. Pošto je ta muzika vrlo specifična, nije zabilježeno da ju je ikad iko čuo osim vanzemljaka.

Zanimljivo za vanzemljake je da postoje samo u jednoj generaciji, svi potomci vanzemljaka nemaju pojma o čemu ovi melju non-stop. Potomci vanzemljaka izuzetno rijetko  znaju lički jezik, ako su recimo neđe đe se ne priča ni sličan jezik ličkom. Da nije vanzemljaka niko živ ne bi pogleda ličke sajtove.

Jedna od najvećih anomalija kod vanzemljaka koja  je zapažena je da vanzemljaci nerijetko šetaju pse koji liče na štakora.


Više čitajte na PRICA-online.art

Dio si dobrog društva na Lika Clubu, a htio bi kupiti i zanimljive proizvode? Posteri, majice, suveniri, magazini, hrana i kozmetika – u novoj ličkoj web trgovini koja ima preko 300 atraktivnih artikala! Otvori ju na linku PLITVICE SHOP i nešto iz bogatog asortimana naruči na svoju kućnu adresu. Dobrodošao!

 

Komentari

Komentara

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close