Scena

Šveđanin Mans Zelmerlow pobijedio na Eurosongu

U velikom finalu ovogodišnjeg Eurosonga najviše glasova dobio je Mans Zelmerlow iz Švedske.


Njegova elektro-pop balada “Heroes” dobila je ukupno 365 bodova od žirija i publike. U svojoj zemlji ovaj 28-godišnjak, osim što komponira i pjeva, radi kao TV voditelj, pjevač i glumac. Šveđaninu je ovo bio treći pokušaj da osvoji prvo mjesto na ovom natjecanju. Publiku je osvojio originalnim vizualnim efektima uključenim u scenski nastup tako je uz njega plesao i animirani lik. Švedski predstavnici posljednji su put osvojili Eurosong 2012. godine, kada je njihova pjevačicaLoreen s pjesmom “Euphoria” oduševila Europu. Drugo mjesto pripalo je ruskoj pjevačici Polini Gagarin, za baladu “A million voices”.

Ovo je bilo jubilarno 60. natjecanje Eurosong, a održalo se u Beču. U velikom finalu natjecalo se 27 zemalja. Natjecatelji su prošli i dvije polufinalne večeri, u jednoj se natjecalo njih 16, a u drugoj njih 17. Predstavnici Hrvatske ne idu na to natjecanje već drugu godinu za redom.

Susjedi prošli solidno

Naši susjedi Slovenci osvojili su 14. mjesto, njihov duo Maraaya izveo je pjesmu “Here for you”. Svojim nastupom u kojem niti pjevačica, a ni klavirist  nisu skidali velike slušalice s glave zaradili su 39 bodova.  Iz Srbije je u Beč otišla mlada pjevačica Bojana Stamenov, koja je za pjesmu “Beauty never lies” osvojila 53 boda i time zauzela 10. mjesto.

Crnogorski predstavnik Knez, izveo je pjesmu Adio, koju je za njega komponirao Željko Joksimović, osvojio je 13. mjesto, što je ujedno i najbolji plasman Crne Gore na ovom natjecanju.

Australija osvojila 5. mjesto

Ove godine prvi puta se na natjecanju za najbolju pjesmu Europe natjecala i Australija. Njihov Guy Sebastian je s pjesmom “Tonight again” zasjeo na odlično 5. mjesto.

Domaćinu nitko nije dao niti jedan bod

Zanimljivo da domaćini Austrijanci, u velikom finalu nisu dobili niti jedan glas, tako je njihov mlađahni trio The Makemakes ostao na posljednjem 27. mjestu s nula bodova.


Tekst: telegram.hr

Foto:”Heroes Måns Zelmerlöw” by Source. Licensed under Fair use via Wikipedia.

 

Dio si dobrog društva na Lika Clubu, a htio bi kupiti i zanimljive proizvode? Posteri, majice, suveniri, magazini, hrana i kozmetika – u novoj ličkoj web trgovini koja ima preko 300 atraktivnih artikala! Otvori ju na linku PLITVICE SHOP i nešto iz bogatog asortimana naruči na svoju kućnu adresu. Dobrodošao!

 

Komentari

Komentara

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close