Ličko-senjska županijaZdravlje

Stožer civilne zaštite Grada Novalje: Stanje i dalje zadovoljavajuće, podijeljene zaštitne maske za nužne djelatnosti, jučer i sastanak s Udrugom obrtnika Grada

Na internetskim stranicama Grada Novalje objavljeno je priopćenje sa sjednice Stožera civilne zaštite Grada Novalje o stanju na području Grada Novalje vezano za situaciju uzrokovanu koronavirusom, koje prenosimo u cijelosti:


Dana 24. ožujka 2020.g. Stožer civilne zaštite Grada Novalje održao je svoju redovnu dnevnu sjednicu putem videokonferencije.

Svi nazočni članovi Stožera podnijeli su dnevno izvješće o situaciji iz područja njihove nadležnosti a vezano uz koronavirus.

Utvrđeno je da je na području Grada Novalje situacija i dalje zadovoljavajuća te nema zaraženih osoba.

Arburoža će danas završiti sa radovima obilježavanja helidroma nasuprot Doma zdravlja.

DVD Novalja pristupit će dezinficiranju i pranju dijelova javnih površina čim vremenski uvjeti to dozvole.

Volonteri crvenog križa od danas će na raspolaganju imati još dva vozila (uz kombi sportske zajednice). Jedno vozilo ustupila je Arburoža a drugo Grad Novalja.

Sa današnjim danom podijelili smo oko 1300 zaštitnih maski. Najveći dio zaštitnih maski izrađeno je u Novalji, a manji dio je nabavljen putem trgovina. Maske su se dijelile prvenstveno u cilju zaštite osoba koje su u neposrednom kontaktu sa ljudima – zdravstveno osoblje, volonteri, te radnici i službenici u trgovinama i službama (FINA, Pošta, banke). Nakon toga maske su dobile i tvrtke koje imaju veći broj radnika na jednom mjestu (gradilišta). Nadamo se da ćemo ubrzo moći podijeliti još maski.

Danas će se održati sastanak sa Udrugom obrtnika Grada Novalje na kojem će se zajednički razmotriti mjere koje će Grad Novalja poduzeti u cilju zadržavanja radnih mjesta. U prvom krugu razgovora tema će biti poslovni subjekti koji su direktno pogođeni Odlukom od 19.03.2020.g. (prestanak rada ugostiteljskih objekata, frizerskih salona i sl.)

Daje se preporuka investitorima i voditeljima gradilišta na kojima rade radnici bez prebivališta na području Grada Novalje da vode računa da se radnicima dostavlja hrana na gradilišta i da se ne odlazi u velikim grupama u trgovine.

STOŽER CIVILNE ZAŠTITE GRADA NOVALJE
Gradonačelnik, Ante Dabo

VAŽNA NAPOMENA:

Sve osobe koje trebaju pomoć volontera Crvenog križa na području Grada Novalje mogu kontaktirati broj koordinatora:

Tomislav Škunca
098 – 429 – 728

Ukoliko se nalazite na području naselja Lun možete kontaktirati slijedeće osobe:Dragan Baričević
099 – 195 – 0151Danijel Šegota
098 – 797 – 5133Čuo si za metaverzum i virtualnu stvarnost, ali ne znaš o čemu se radi? Sve o tim temama možeš pročitati na ovom linku.

Voliš Plitvice ali ne možeš doći u razgledavanje? Informiraj se o turističkim temama klikom ovdje.

 

Komentari

Komentara


Foto: Josip Durdov

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close