Tech

Ako snimate dronom ovo morate znati!

Sve snimke kopnenih područja i vodenih površina Republike Hrvatske nastale snimanjem iz zraka podliježu pregledu, bez obzira o kojoj vrsti zračnih snimaka se radi


Tijekom nedavno održanog Dronefesta Ivan Landek, voditelj Službe za topografsku izmjeru i državne karte u Sektoru za državnu izmjeru Državne geodetske uprave (DGU), rekao je kako odobrenje od te institucije moraju zatražiti svi koji koriste dronove za snimanje iz zraka.

Državna geodetska uprava u okviru svoje nadležnosti u suradnji s Ministarstvom obrane obavlja pregled zračnih snimaka. Pregled se obavlja u svrhu zaštite snimljenog materijala i štićenih objekata“, naveo je u pisanom odgovoru na tportalov upit Landek.

Prema njegovim riječima, sve snimke kopnenih područja i vodenih površina Republike Hrvatske nastale snimanjem iz zraka podliježu pregledu, bez obzira o kojoj vrsti zračnih snimaka se radi. Zračne snimke potrebno je u roku od osam dana od dana obavljenog snimanja dostaviti na pregled u DGU.

Više na tportal.hr

Dio si dobrog društva na Lika Clubu, a htio bi kupiti i zanimljive proizvode? Posteri, majice, suveniri, magazini, hrana i kozmetika – u novoj ličkoj web trgovini koja ima preko 300 atraktivnih artikala! Otvori ju na linku PLITVICE SHOP i nešto iz bogatog asortimana naruči na svoju kućnu adresu. Dobrodošao!

 

Komentari

Komentara


Foto: Pixabay

Oznake

Povezane objave

Pročitajte još
Close
Back to top button
Close