Kolumne

Recenzija filma THE EVIL WITHIN: Tko je vaš odraz u ogledalu?

Evil within psihološki je horor o mentalno oštećenoj osobi kojoj je vlastiti odraz u ogledalu izvor inteligencije. Kako je to moguće?


Evil within prati Denisa, mentalno zaostalog muškarca koji živi s bratom. Brat je uzrok njegovog defekta. Naime, kad su bili djeca brat je Denisa gurnuo niz stepenice. Usamljen, isfrustriran i neshvaćen, Denis se sprijateljio s vlastitim odrazom u ogledalu. Iako je odraz shvaćao kao drugu osobu, zapravo je sve to bio samo njegov um. Bio je svjestan svog nedostatka i htio je da ga ostali ozbiljnije shvaćaju. Odraz ga je uvjerio da će poštovanje steći ubijanjem. Nakon niza ubojstava, borbe s tjeskobom i svojim odrazom, koji je zaljučak donio?

Evil within

Evil within opisuje um osobe spremne za ozbiljnu hospitalizaciju. Ako vas takav aspekt ljudske psihe zanima, ovaj horor nudi vam izvor informacija. Na trenutke će vam biti žao Denisa jer se bori sam sam sobom. Pa ćete se ljutiti na njegovog brata što se ne brine dovoljno za njega. Bijesnit će te na bratovu curu jer se želi riješiti Denisa. Pa će te se ljutiti na Denisa jer ubio mačku. Pa će vam biti žao brata jer želi pomoći Denisu. Bućkuriš. Baš onako kako psihološki triler treba biti. Iako ovdje nije riječ o remekdjelu, pored svih horora u posljednjih nekoliko godina, Evil within ipak ima nijanse kvalitete. Split također ima svoje vrline, no nedostaje mu detalja koji su ovdje izraženi.

Glumci su loši. Kratko i jasno. No to ne treba uzimati za zlo s obzirom na okolnosti u kojima je film sniman. U roku od 13 godina dogodilo se more izmjena, svađa, nedostatka novca i svega ostalog što je utjecalo na konačni ishod. Čak je i producent umro prije završetka snimanja. Film je dovršio drugi producent. Iako konačni proizvod vjerojatno nije onakav kakav je izvorno trebao biti, u ovo vrijeme, Evil within može se smatrati solidnim filmom.

Pogledati ili ne? Ovisi kakve žanrove preferirate.

Foto: Birth.Movies.Death..

 

likaclub icon Čitaj najbolje ličke vijesti. Skini aplikaciju Lika app.


Oznake
Back to top button
Close