Tamarina filmska recenzijaKolumne

Recenzija filma STAR WARS – THE FORCE AWAKENS: Povrat novca i gratis kokice

Star wars najiščekivaniji je ovogodišnji film. Najveće razočaranje, također. Nevjerojatno je teško shvatiti kako je u 2015. godini, uz poznavanje kinematografije i modernu tehnologiju, nemoguće napraviti film zanimljiviji od onog iz 1977.


S obzirom na činjenicu da su svi svuda stalno pričali o filmu, morala sam ga pogledati kako bih shvatila euforiju. Star Wars (2015.) može se usporediti s kineskim shopom. U kineskom možete pronaći sve što i u nekom fancy kvalitetnom butiku, ali rok trajanja je jedno korištenje. Propusta je previše, puno je ponavljanja radnje zbog čega je radnju bilo moguće predvidjeti, likovi su lošiji od očekivanja, dijalog je ispodprosječan…

Dakle, opet postoji droid koji nosi važnu poruku. Jedina pozitivna stvar u filmu jest ta da je droid presladak što je apsolutno nebitno. U poruci se nalazi nešto što bi druge trebalo dovesti do Skywalkera jer njega trebaju da se pozitivci u filmu spase. Novi jedi je žena – Rey. Živjela je svoj mali nekvalitetni život i nakon što je napustila svoju zajednicu, shvatila je snagu Sile. Niotkuda. Pomaže joj odbjegli stormtrooper Finn. Sudeći prema sposobnosti upravljanja lightsaberom nakon što ga je prvi put u životu uzeo u ruke, možda je i on jedi. Naravno, ne mogou se sami boriti i potrebna im je dodatna pomoć. Opet niotkuda, pojavljuju se Han Solo i Chewbacca.

star wars

 

Nakon što se formirala vojska, bilo je potrebno uništiti Death star. Opet. Samo što je ovaj put bila veća. Jer, eto, nisu baš mogli napraviti manju. Nakon što su vrijeme filma potrošili na nebitne stvari, uništenje su morali ubrzati. Jedna slaba točka, nekoliko bombi i boom. Sin Han Sola jest Kylo Ren – teenager i karakterno slaba osoba koja se svim snagama trudi impresionirati hologram koji je predstavljen kao vođa negativaca.

Koliko god vam ovo zvuči besmisleno, Star wars stvarno jest toliko razočaranje. Sjetite se kako je zadnji nastavak Harry Pottera razvučen na dva dijela? Da vas još više rastužim, ovaj dio Star warsa, ima još dva nastavka. Jedan je predviđen za 2017., a drugi za 2019. Iskreno očekujem da će biti bolji.

U trenutku kada završi film i bude vam žao što ste dali novac za kartu, sjetite se da postoji Amerikanac koji je potrošio 2180 dolara na ulaznice jedne cijele kino dvorane s ciljem da sam pogleda film.

star wars

 

Foto: moviepilot.com, www.youtube.com, www.facebook.com


Čuo si za metaverzum i virtualnu stvarnost, ali ne znaš o čemu se radi? Sve o tim temama možeš pročitati na ovom linku.

Voliš Plitvice ali ne možeš doći u razgledavanje? Informiraj se o turističkim temama klikom ovdje.

 

Komentari

Komentara

Oznake

Povezane objave

Pročitajte još
Close
Back to top button
Close