Tamarina filmska recenzijaKolumne

Recenzija filma 71: Neprijatelj kao prijatelj

71 ratni je film o britanskom vojniku koji se na ulicama Belfasta bori za svoj život. Kroz napete scene suočava se s neprijateljskom stranom pokušavajući pronaći način kako da se vrati među svoje redove. Hoće li uspjeti?


71 film je ratne tematike pun napetih scena u kojima se britanski vojnik skriva po Belfastu kako bi preživio. Suočavajući se s brojim preprekama i ljudima, sam se pokušava spasiti. U vrlo kratkom roku, odmah na početku filma objasni se kako je Gary došao do položaja te se ubrzo dogodi situacija u kojoj on biva ostavljen na ulici zbog nereda koji su izbili. Nakon toga slijedi borba za preživljavanje. U nekim trenutcima teško je procjeniti tko su dobri, a tko loši likovi. Film je političkog karaktera i razlikuje se od ostalih istog žanra jer nema beskrajnih scena vojnih vježbi, ljubavnih problema, “naganjanja” autima… Fokus je na ljudima i sposobnosti jednog vojnika.

71

Glavni glumac nije najupečatljiviji dio filma. Corey McKinley ostavio je utisak svojom kratkom pojavom. Redatelj filma nije htio odabrati glumca koji će to profesionalno odraditi nego običnog klinca koji će djelovati uvjerljivije. Corey je za vrijeme pauza boksao kako bi njegov stav kroz snimanje bio prikladniji ulozi. To je bila dobra ideja. Glavni glumac, Jack O`Connell, nositelj je filma i kao takav morao je maksimalno se potruditi kako bi iznio ulogu do kraja. Je li uspio?

Preporučam film za trenutke kada vam se gleda ratna akcija. Napetost će održati koncentraciju kroz monotoniju priče.

Foto: www.indie-eye.it, www.theguardian.com


Čuo si za metaverzum i virtualnu stvarnost, ali ne znaš o čemu se radi? Sve o tim temama možeš pročitati na ovom linku.

Voliš Plitvice ali ne možeš doći u razgledavanje? Informiraj se o turističkim temama klikom ovdje.

 

Komentari

Komentara

Oznake

Povezane objave

Pročitajte još
Close
Back to top button
Close