Tamarina filmska recenzijaKolumne

Recenzija filma THE BOY: Kako izgleda lutka koje se bojite?

The boy je horor film iz ove godine. Sa svim znanjem, maštom, tehnologijom i idejama, teško je shvatiti zašto nitko ne zna napraviti dobar horor film danas.


The boy je priča o lutki u dvorcu. U teoriji zvuči kao dobar materijal za razvoj ostatka priče. Međutim, dobrodošli u Holywood… Stariji par izgubio je sina. Zamijenili su ga lutkom prema kojoj su se odnosili kao prema djetetu. Razgovarali su s njim, slušali glazbu, jeli, apsolutno sve. Potražili su dadilju jer su se spremali za nekakav put. Nakon što je Greta vidjela o čemu se radi, nije joj bilo jasno što se događa. Pristala je na posao i odlučila ignorirati lutku nakon što su “roditelji” otišli. Od tog trenutka kreću napete scene u kojima očekujemo nekakav očekivan ispad lutke. Ništa se ne dogodi. Što je zapravo još više uznemirujuće. Kako je priča odmicala i već došla do kraja, onda je uslijedio šok koji zapravo i nije bio toliko šokantan. Nakon što cijeli film prođe bez da se išta dogodi, očekujete nešto bolesno za preokret cijele radnje, a dobijete nešto zbog čega bi najradije prekinuli film prije kraja.

the boy

Koliko je kvalitetan film, toliko su i glumci. Nijedno veliko ime, nikakav nadprosječan glumački talent niti išta drugo što bi se moglo izdvojiti kao zanimljivo. William Brent Bell imao je i zanimljivijih horor filmova u svojoj kolekciji. Noćima sam znala plašiti sestru sa “connect the cuts” iz Devil inside. Osim ako patite od pediofobije, onda vam je sve opravdano.

Sve u svemu, preskočite The boy i uštedite si vrijeme za nešto, ne bolje, nego jednostavno drugo. Toliko se ovo ne isplati gledati. Moviemakeri, treba nam nešto novo.

Foto: www.fangoria.com, trilbee.com

Dio si dobrog društva na Lika Clubu, a htio bi kupiti i zanimljive proizvode? Posteri, majice, suveniri, magazini, hrana i kozmetika – u novoj ličkoj web trgovini koja ima preko 300 atraktivnih artikala! Otvori ju na linku PLITVICE SHOP i nešto iz bogatog asortimana naruči na svoju kućnu adresu. Dobrodošao!

 

Komentari

Komentara

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close