Automoto

PU Ličko-senjska nagradila najsavjesnije vozače u Gospiću, Otočcu i Senju

Policijska uprava Ličko-senjska 12.kolovoza provela je akciju „Dan ljubaznosti u prometu“.


Akcija je sastavni dio Nacionalnog programa Sigurnost cestovnog prometa, provodi ga policija i Vijeća za prevenciju po gradovima. Provedena je u Gospiću, Senju i Otočcu 12.kolovoza u vremenu od 9 do 12 sati i to na način da su pripadnici Prometne jedinice mladeži nadzirali poštivanje prednosti pješaka na pješačkim prijelazima.

Tijekom akcije pripadnici prometne jedinice mladeži promatrali su ponašanje vozača i reakcije pješaka na postupke vozača, a ljubaznost kod vozača očitovala se tako da su se trebali zaustaviti ispred pješačkih prijelaza i rukom dati znak pješacima da prijeđu preko prijelaza, što je značilo: „Ja sam vas vidjela/vidio, izvolite, prijeđite cestu.“ Za vrijeme akcije bilježene su registracijske oznake savjesnih vozača, nakon čega je Povjerenstvo u navedenim policijskim postajama odabralo po jednog vozača koji će biti prigodno nagrađeni.

Na području Policijske postaje Gospić akcija je provedena na dva pješačka prijelaza, zabilježeno je ukupno 672 vozila, pri čemu je 72% bilo savjesnih,a 28% nesavjesnih. U Otočcu, isto tako na dva pješačka prijelaza zabilježena su 234 vozača, 74% njih bilo je savjesno. Najslabiji rezultat postigli si vozači u Senju, Naime ukupno je u tom gradu na dva pješačka prijelaza tog ljetnog dana u vremenu od 9 do 12 sati evidentirano 236 vozača, 52% njih bilo je savjesno.

Zbirni rezultati pokazuju da je savjesnih vozača u tri grada u to vrijeme bilo njih 68%. Imena svih savjesnih vozača stavljena su u bubanj, a nakon toga izvučeno je njih troje, po jedan u svakoj policijskoj postaji. Njih troje dobili su priznanja od policije, te poklone od gradskih Vijeća za prevenciju. Najsavjesniji vozači su u Gospiću Stjepan Muhar, u Otočcu Jelena Sminderovac, a u Senju Ivana Mršić.


Na web stranici časopisa The Plitvice Times pogledajte jedini lički webshop s više od 500 unikatnih artikala malih hrvatskih proizvođača, obrtnika i poduzetnika. Od unikatnog ručnog rada, malih pogona specifičnih proizvoda, do poznatih brendiranih artikala. Iz cijele Hrvatske - sve na jednom mjestu!

Pregledajte po kategorijama i naručite kvalitetno:

MODA – Odjeća, nakit i modni dodaci
POSTERI – Motivi iz cijele Hrvatske
SUVENIRI – Šalice i lončići, unikatni nakit i tradicija
NOVINE I KNJIGE – Časopisi, edukativne knjige i literatura
KOZMETIKA – Parfemi, prirodne kreme, balzami, eterična ulja
HRANA I PIĆE – Domaći sirevi i vina, etične čokolade, kolačići

Naruči i stiže na kućnu adresu za nekoliko dana!

 

Komentari

Komentara


Izvor / Foto: lika-express.hr

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close