Tech

Posjetite Zagreb GameDev Meetup 29. svibnja u Tvornici

Svi se igramo. Možemo se složiti da su računalne igre već duže vrijeme najpopularniji oblik zabave. No, kako izgleda razvoj računalne igre, kakva znanja je potrebno imati i zašto postoje cheat kodovi iz prve ruke možete saznati u Tvornici Kulture u petak, 29.5., na Zagreb GameDev Meetupu, kada će timovi i autori iz regije predstaviti svoje trenutne projekte i pričati o razvojnim planovima.


Domaća scena je sve aktivnija. Karakteristična je po dobrom miksu iskusnih developera i novih snaga koji tek dolaze. Tako će Little Green Men Games podjeliti iskustva iz razvoja Starpoint Gemini 2.

Igra je već neko vrijeme uspješna na Steam distribucijskoj platformi i vrlo je cijenjena od igrača i kritike. Ironward će prezentirati kako napreduje razvoj The Red Solistice-a, taktičke multiplayer igre koju su mnogi igrači podržali i na Kickstarteru.

U Tvornici će biti i Lion Game Lion, studio koji je u zadnje vrijeme privukao pozornost svojim novim projektom u suradnji sa švedskom firmom Starbreeze. Od novih projekata treba istaknuti multiplayer horor igru Deamonical studija Fearem, platformsku igru Follow the Leader od Binx Interactive-a i platformer iz prvog lica Seum od Pine Studio.

Također očekujemo najave za Reboot Infogamer koji će se održati krajem godine te informacije od Hrvatskog klastera proizvođača računalnih igara,Croatian Game Developers Association.

Meetup je u organizaciji Zagreb GameDev – grupe koja okuplja profesionalce i amatere koji se bave razvojem igara. Budući da su računalne igre multidisciplinarni medij, na njihovim mjesečnim okupljanjima mogu se sresti programeri, ilustratori, animatori, pisci i glazbenici koji rade na igrama, ali i igrači – entuzijasti koji žele biti upoznati s domaćom scenom.

Nije važno da li ste game developer ili gamer, dođite u Tvornicu provjeriti što se događa u Zagrebu i šire. Prvi se upoznajte s igrama koje ćete za nekoliko mjeseci vidjeti na Steamu, Appstore-u ili Android Marketu.

Facebook event pagehttps://www.facebook.com/events/490217657801614/

Događanja vezana za Zagreb GameDev možete pratiti preko Facebooka(facebook.com/ZagrebGameDev) ili Twittera(twitter.com/ZagrebGameDev).


Tekst: zimo.dnevnik.hr

 

Dio si dobrog društva na Lika Clubu, a htio bi kupiti i zanimljive proizvode? Posteri, majice, suveniri, magazini, hrana i kozmetika – u novoj ličkoj web trgovini koja ima preko 300 atraktivnih artikala! Otvori ju na linku PLITVICE SHOP i nešto iz bogatog asortimana naruči na svoju kućnu adresu. Dobrodošao!

 

Komentari

Komentara

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close