Ličko-senjska županija

POHVALNO Općina Brinje asfaltirala 400 metara ceste u selu Fumići u Letincu

ULAGANJE U SELO LETINAC

Danas je završeno asfalitranje u selu Letinac, malom mjestu u Općini Brinje


Hrvatsko selo prije 20 godina i danas, više ne izgleda isto. Svjesni su toga mnogi, a sve češće i mlađe generacije koje razmišljaju o povratku u njega i aktiviranju velikih poljoprivrednih površina koja im ostaje kao djedovina. Jedno od takvih mjesta koje ima potencijala za dobru budućnost, je i mjesto Letinac u Općini Brinje.

Jučer je započelo, a danas završilo, asfaltiranje ceste u selu Fumići u Letincu. Selo Fumići broji 3 kuće, a u njemu i dalje ima nekoliko mještana te jedna mlada obitelj koja se bavi poljoprivredom.

Trebao nam je asfalt u selu jer planiramo razvijati poljoprivredu i turizam, a složiti ćete se da su uvjeti dočekivanja i okućnice danas važni. Na makadamu smo i često kvarili aute, a sada će situacija biti odlična. U svemu ovom pohvalili bi Općinu Brinje i načelnika Fumića koji je u vrlo kratkom roku saslušao naše probleme, i prionuo rješavanju problema hrvatskog sela. – rekao nam je jedan od Fumića za Lika Club.

O cijelom projektu asfaltiranja više informacija dao nam je Pročelnik jedinstvenog upravnog odjela Marijan Bardiovski.

Asfaltirano je 400 metara ceste, riječ je o debljini od 5 centimetara i 2,6 metara širine u cijeloj dionici. Projekt su sufinancirali mještani sela Fumići, a podlogu je pripremila Općina. Cijeli posao trajao je dva dana – zaključuje Bardiovski za Lika Club.

Za ovo malo selo, ovo je jedan od većih događaja posljednjih godina. Na kraju asfaltiranja gostima se sa suradnicima iz Općine pridružio i načelnik Općine Brinje Zlatko Fumić, igrom slučaja i prezimenjak ovih Fumića, iako nisu u rodbinskoj vezi.

Fotografiranje je proteklo u vedrom tonu, a načelnik Fumić bio je vidno zadovoljan još jednim uspješnim projektom koji je završio u svojoj Općini.

Važno je naglasiti da se na selima u Ličko-senjskoj županiji često i radi, ali ono što nedostaje su mladi ljudi koji bi ga gradili. Ovakvi potezi Općina, mladima mogu biti poticaj i motivacija da će im se uvjeti i osigurati, ukoliko pokažu volju za život na zdravom i prirodnom selu.

Pogledajte fotogaleriju iz Letinca.

Dio si dobrog društva na Lika Clubu, a htio bi kupiti i zanimljive proizvode? Posteri, majice, suveniri, magazini, hrana i kozmetika – u novoj ličkoj web trgovini koja ima preko 300 atraktivnih artikala! Otvori ju na linku PLITVICE SHOP i nešto iz bogatog asortimana naruči na svoju kućnu adresu. Dobrodošao!

 

Komentari

Komentara


Foto: Lika Club

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close