Lika

Počela provedba ljetne škole zdravlja Živjeti zdravo

Zajednica sportova Ličko-senjske županije jučer je krenula s organizacijom ljetne škole zdravlja Živjeti zdravo, čiji su krajnji korisnici djeca četvrtih razreda osnovnih škola s područja Ličko-senjske županije. Djeca borave u Gospiću, a provedba je po principu dječjeg kampa u trajanju od 6 dana.


Jučer je krenula prva grupa u terminu od 18. do 24.7., a za sada ima još mjesta za prijave djece u narednim grupama koje će se provoditi do kraja kolovoza 2022.g. Prijave su moguće na kontakt: 099/359-5010 (Kristina)

Cilj Ljetne škole zdravlja Živjeti zdravo je osnaživanje znanja o očuvanju zdravlja i usvajanje zdravih životnih navika u djece školske dobi. Ljetnu školu zdravlja Živjeti zdravo za potrebe projekta Živjeti zdravo organizira Zajednica sportova Ličko-senjske Županije.

Kroz provedbu projekta Živjeti zdravo uočena je potreba za osnaživanjem zdravstvene pismenosti i poticanjem zdravih životnih navika djece školske dobi. Ciljana skupina djece adekvatna je radi usvajanja zdravih životnih navika, a provodi se po tipu dječjeg kampa u trajanju od šest dana.

Kroz raznovrsne edukativne, kreativne i sportske aktivnosti promicat će se zdravi stilovi života i usvajanje zdravih životnih navika u djece, prosocijalno ponašanje te očuvanje životne okoline među djecom i odraslima unutar zajednice.

Provedba radionica o tjelesnoj aktivnosti i pravilnoj prehrani temeljit će se na postojećim edukativnim materijalima nastalim u okviru projekt Živjeti zdravo. Uz to, provesti će se edukacije/radionice o bazičnim sportovima. U sklopu provedbe Ljetne škole zdravlja Živjeti zdravo evaluirat će se stupanj znanja učenika o važnosti zdravih životnih navika za očuvanje zdravlja, prije i nakon Ljetne škole zdravlja.

O projektu Živjeti zdravo

Hrvatski zavod za javno zdravstvo, kao krovna javno zdravstvena ustanova, provodi Nacionalni program promicanja zdravlja Živjeti zdravo, u suradnji s mrežom županijskih zavoda za javno zdravstvo. Na temelju Nacionalnog programa nastao je projekt Živjeti zdravo koji je sufinanciran sredstvima Europskog socijalnog fonda (ESF) i traje od 2016.-2022. godine. Cilj projekta Živjeti zdravo je unaprijeđenje zdravlja populacije putem smanjenja negativnog učinka bihevioralnih, biomedicinskih i sociomedicinskih rizičnih čimbenika te kreiranje okruženja u kojem je svim osobama u Hrvatskoj omogućena najviša razina zdravlja i kvaliteta života. Provedbom ovoga projekta želi se senzibilizirati i educirati građane o potrebi očuvanja zdravlja i usvajanja zdravih životnih navika, čime se može doprinijeti smanjenju obolijevanja od kroničnih nezaraznih bolesti koje su uzrok više od 3/4 smrti u Hrvatskoj. Projekt Živjeti zdravo sastoji se od pet elemenata: Zdravstveno obrazovanje, Zdravlje i tjelesna aktivnost, Zdravlje i prehrana, Zdravlje i radno mjesto i Zdravlje i okoliš.

 


 

Komentari

Komentara


Foto: Pexels

Povezane objave

Oznake
Back to top button
Close